Det finns ungefär 400 bridgeklubbar i Sverige och alla brottas de med samma problem.
– Det är lite svårt att få de yngre att fylla på men vi ser gärna att de engagerar sig och därför har vi startat en nybörjarkurs, säger Gunnar Gustafsson som tillsammans med fler klubbmedlemmar kommer att vägleda nya spelare. Men han hyser också en förhoppning om dem som funderar på en comeback.
– Det finns en del som spelat tidigare men sedan gjort annat. Vi hoppas att de vill börja igen, säger Gunnar Gustafsson.
Även om han pratar om att attrahera en yngre generation är det inte tonåringar som är den primära målgruppen.
– Är man 50 år är man nästan juniorspelare. Jag kan tänka att det finns många i 50 till 60 årsåldern som har utflugna barn och som har tid. Dem hoppas vi kunna locka hit, säger Gunnar Gustafsson som tror att avsaknaden av yngre spelare delvis beror på andra lockelser.
– Det finns så mycket nu, video och dator, som inte fanns förr. Många tror nog också att bridge är långsamt, i dag händer alltid väldigt snabbt.
I lokalen på Orrögatan möts medlemmarna – som är i fyrtiotalet – och tävlar varje måndag, tisdag och torsdag.
– Vi börjar halv ett och brukar kunna hålla på till fem ungefär. Så det blir mycket bridge, säger Gunnar Gustafsson, själv bridgespelare sedan mitten av 80-talet. Stämningen är hjärtlig och det är tydligt att spelarna socialiserar med varandra lika mycket som de tävlar mot varandra.
Bridge är ett strategiskt spel och kan inledningsvis vara lite svårt att lära sig.
– Det kan ta ett tag, det är mycket att hålla reda på och lära sig att sortera korten rätt i början. Inget är givet i förväg, det gäller att tänka ut hur det ska lösas men när man kommer över tröskeln brukar det ljusna, säger Gunnar Gustafsson.
Klubben startades av Torsten Andersson 1959 och bestod i början enbart av anställda på Volvofabriken, därav namnet. I staden fanns redan Flens Bridgesällskap som bildats tio år tidigare.
I bridge är man fyra som spelar och de två som sitter mitt emot varandra i kvadraten bildar ett par, i bridgekretsar känt som nord och syd mot öst och väst, och man tävlar mot andra lag som också sitter i samma väderstreck.
Poäng delas ut efter att alla spelarna har lagt ett kort och den med högsta kortet vinner omgången eller sticket.
Varje giv börjar med en budgivning och det är paret med högst antal poäng när korten räknas samman som vinner budgivningen och får bestämma hur många stick de tror att de kommer att ta hem.
Detta ligger sedan till grund för spelet när de måste leva upp till det antalet samtidigt som motståndarlaget gör allt vad de kan för att sabotera försöket.