Brand i flerfamiljshus i Malmköping – flera boende till sjukhus

En brand utbröt under onsdagsförmiddagen i ett flerfamiljshus på Skolgatan i Malmköping. Fem personer fick föras till sjukhus med rökskador.

3 april 2019 11:34

Klockan var kvart över tio när polisen larmades till ett flerfamiljshus på Skolgatan sedan rökutveckling upptäckts från ett källarutrymme. Ett stort antal ambulanser och brandbilar ska ha larmats till platsen.

Fem personer ska ha förts till sjukhus efter att ha andats in rök. Sammanlagt åtta personer fanns i fastigheten när branden utbröt. Stora delar av fastigheten har evakuerats på grund av rökutveckling. Bland annat har en stegbil använts för att evakuera boende. Nadja Alsanki bor i huset mittemot och blev vittne till räddningsinsatsen.

– Det var en massa folk och många ambulanser. De fick ta ned folk med brandstege, bland annat en nyfödd bebis och en tvååring.

Polisen uppgav vid 11.15 att branden var släckt och att man höll på att vädra ut röken.

Vid 12-tiden var räddningstjänst, ambulans och polis fortfarande kvar på platsen.

– Branden är släckt och alla boende är evakuerade. Det pågår en sista undersökning av hur allvarligt rökskadade lägenheterna är. Det har brunnit i ett källarförråd med kraftig rökutveckling och alla trapphus har blivit rökfyllda, säger Mikael Lundqvist på räddningstjänsten.

Det fanns vid 12-tiden inga uppgifter om när de boende skulle kunna få tillträde till sina lägenheter igen. Brandorsaken var vid samma tid ännu inte fastställd med enligt uppgifter från platsen misstänks branden vara anlagd. Branden startade i källaren och rök spred sig upp i trapphuset och in i lägenheterna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Uggla