Ett års fängelse för sexuellt ofredande

En man har dömts till fängelse för bland annat sexuellt ofredande mot unga tjejer vid tio tillfällen.

13 december 2019 06:03

Mannen, som är i 45-årsåldern, har åtalats för en rad brott: olaga hot, försök till köp av sexuell handling av barn, sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och olovligt anskaffande av alkohol.

Merparten av ofredandena har skett mot unga tjejer i Flen.

Tingsrätten ser en röd tråd i de unga tjejernas berättelser. Mannen har "bjudit dem på cigaretter och narkotika i form av marijuana och tabletter". Han har "hela tiden frågat efter sex med dem i olika former" samt "ofta haft sin erigerade penis framme och onanerat framför dem."

Att mannen överlåtit både vodka och narkotika till tjejerna, stöds av fotografier och filmsnuttar som har visats upp under rättegången.

"Några av berättelserna innefattar också att han varit hotfull och våldsam", skriver domstolen.

Mannen har nu dömts på alla åtalspunkter.

Utöver två åtalspunkter, som handlar om att mannen innehaft en mindre mängd cannabis och att han brukat samma drog, har mannen nekat till att ha begått brotten.

Han hävdar att målsägandena har hittat på för att "sätta fast honom". Vid ett brottstillfälle menar han att han inte har onanerat utan "bara lekt" med sitt könsorgan.

Mannen har tidigare dömts till ett års fängelse för bland annat försök till sexuellt övergrepp mot barn.

Tingsrätten dömer honom nu enligt åklagarens yrkande till ett års fängelse. Till dess att detta kan verkställas ska mannen stanna kvar i häkte på grund av återfallsrisken.

Han ska även betala skadestånd på 59 500 kronor, fördelat på sex målsägande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrica Andersson