Flens cateringdrottning lämnar – efter 19 år

För 18 år sedan bestämde sig Tina Johansson för att verkliga sin dröm om att driva eget och startade Tinas catering i en lokal på Orrögatan i Flen. Efter flera framgångsrika år lämnar hon snart verksamheten för en lugnare närvaro.

7 februari 2018 07:31

Resan med Tinas catering började år 2000. Tina Johansson arbetade då på Ica Orresta, men drömde om att en vacker dag få driva ett eget cateringföretag. När hon fick höra att det fanns en lämplig lokal som stod tom på Orrögatan, bestämde hon sig för att ta utmaningen.

– Barnen hade blivit stora och börjat klara sig själva. Det var en utmaning som jag ville se om jag skulle lyckas med. Det har jag gjort nu, och jag har inte ångrat en dag. Det har varit så kul.

Tinas Catering blev snabbt populärt i Flen och har genom åren fått flera priser och utmärkelser. 2010 utsågs Tina Johansson till årets kvinna i Flen och 2012 fick hon utmärkelsen årets företagare i Flen. Men nu har Tina Johansson bestämt sig för att det snart är dags att lämna verksamheten. I juni gör hon sina sista dagar på Tinas catering. Den första juli tar Mattias Karlsson, som driver företaget Mat Mattes Catering i Nyköping, över verksamheten på Orrögatan.

Varför lämnar du?

– Jag har drivit detta i 19 år när jag lämnar. Man jobbar nästan hela tiden och nu börjar jag känna att det kanske är dags att resa, vara mer med barnbarnen och hinna göra annat, innan det är dags att säga tack och farväl. Det kanske är tid att börja tänka på sig själv nu, när man fortfarande är kry i kroppen och har ork, säger Tina Johansson.

Hur känns det att sälja företaget?

– Mattias hade hört att jag säljer, så han tog kontakt med mig och frågade hur jag tänkte. När vi diskuterade såg vi att vi gjorde ganska lika saker. Mattias gick rätt in i hjärtat direkt, han kändes trevlig och pålitlig. Jag känner mig verkligen jätte glad över det här valet, jag är inte ett dugg orolig.

Kommer verksamheten att förändras med den nya ägaren?

– Visst, det kommer säkert bli någon skillnad, kan jag tänka mig. Han vill ju gärna köra sitt. Men jag tror att det kommer att bli ganska snarlikt, jag har bildat mig den uppfattningen, säger Tina Johansson.

Vad innebär Tinas catering för dig, efter alla dessa år?

– Det innebär god mat, bra service och att man får kontakt med trevliga människor, det har gett mig oerhört mycket. Det betyder också att ingenting är omöjligt, utan att allt går att fixa på ett eller annat sätt.

Har du några planer på att syssla med annat?

– Att resa och bara få vara, det är man inte så van vid nu efter alla år. Jag är bara 57 år, så jag ju har några år kvar. Tycker jag att det blir allt för tråkigt att vara hemma, så får jag ta ställning till om jag vill göra något annat då. Det får vi se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Seda Aksoy

Ämnen du kan följa