Flensbo häktad för våldtäkt i Örebro

En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Flen, har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel mot en ung kvinna.

21 december 2018 09:40

Den misstänkta våldtäkten och misshandeln, som anmäldes av kvinnan själv, ska enligt stämningsansökan ha skett den 12:e december i anslutning till en gatuadress i Örebro. Men om brottet begicks inomhus eller utomhus, vill kammaråklagare Sabina Eklund inte gå in på i nuläget.

– Det vill jag inte kommentera, säger hon.

Känner målsägaren och den misstänkta varandra sedan tidigare?

– Ja.

Mannen sitter sedan några dagar tillbaka häktad, då tingsrätten i Örebro gjort bedömningen att det finns en risk för att han kan påverka utredningen eller fortsätter att begå brott fram till att åtalsdatumet. Det föreligger även en presumtion om häktning, eftersom mannen är på sannolika skäl misstänkt för ett brott som kan ge ett fängelsestraff på minst två år.

– Det är ett så kallat tvåårsbrott, då finns det alltid en presumtion för att man ska häktas på de två grunderna som framgår av häktningsframställan, säger Sabina Eklund.

Finns det några vittnen till brottet?

– Det tänker jag inte kommentera i nuläget.

Just nu fortgår utredningsarbetet med bland annat teknisk undersökning och förhör. Åtalsdatumet är satt till den 28 december, men kan komma att skjutas upp om mer tid behövs för utredningsarbetet.

– Vi håller på att jobba med ärendet och säkra den bevisning vi kan. Det finns personer att höra. När tiden går ut får vi ta ställning till om vi är klara eller om vi behöver ytterligare tid på oss att utreda det här, säger Sabina Eklund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Seda Aksoy

Ämnen du kan följa