Gård utanför Sparreholm är till salu – men priset är hemligt

Egen strand och simhall. Det har en gård utanför Sparreholm som ligger ute till försäljning.

Men jakten på en köpare har tagit tid.

1 oktober 2017 12:04

Gården Hammartorp ligger vid sjön Båven och huvudbyggnaden byggdes redan 1917. På mäklarens hemsida beskrivs gården som ett "exklusivt familjegods med bästa läge" och de skriver att gården i dag är i "allra bästa skick". I det vatten som ingår finns mycket signalkräftor och insjöfisk, enligt mäklarens hemsida.

Hammartorp har en egen strand på cirka 800 meter, samt en simhall och ett garage med plats för tre bilar. Gården har sju sovrum. I annonsen framgår det att gården kan köpas såväl av en privatperson som av en juridisk person.

Men det har tagit tid att hitta en ägare till Hammartorp, redan 2013 låg en annons för gården ute på webbplatsen Hemnet.

Priset på gården är hemligt och mäklaren avböjer att svara på frågor.

‒Vi har en policy att vi inte uttalar oss alls, säger Henric Falkenberg, mäklare på Residence Fastighetsmäkleri.

Eskilstuna-Kuriren har även varit i kontakt med gårdens ägare som har valt att inte medverka i artikeln.

Hammartorp är en av sex gårdar i Flens kommun som ligger ute på Hemnet just nu. Hittills i oktober har två gårdar sålts i kommunen, vid de försäljningarna har slutpriset legat på 7,3 miljoner respektive 6,3 miljoner.

De aktuella gårdarna har varit på 240 respektive 140 kvadratmeter. Hammartorp är större än så, 750 kvadratmeter ligger den ståtliga gården på. Tomten är på 20,6 hektar och säljs med inventarier.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Rydberg