Glitter, glädje och känslor på idrottsgalan

För femte året i kommunens regi genomfördes under fredagskvällen Flens idrottsgala och kvällen bjöd på känslosamma tal och stor glädje.

8 februari 2020 11:15

Fredagens upplaga av Flens idrottsgala var den femte i kommunens regi och åttonde totalt. Bortsett från några återbud på grund av sjukdom var alla 200 platser i den stora salen på Skjortanhuset i Flen upptagna.

– Det är hur häftigt som helst att det här sprider sig och så många människor vill komma hit. Det är inget annat jobb som jag har gjort fem år i rad, det är superkul och en underbar stämning. Jag pratar om Flen var jag än är, det här är något Flen ska vara stolta över, Caxton Njuki som i vanlig ordning var galans konferencier.

Priser i nio kategorier samt ett hederspris delades ut under kvällen som även bestod av magiunderhållning signerad Daniel Kane. Den första vinnaren som fick kliva upp på scenen var Felicia Ogeheim Grundtman tävlandes för Kolsva Motorsällskap. Kartläsaren, som bodde i Flen fram till årsskiftet, höll ett känslosamt tal om kampen mot psykisk ohälsa och vägen tillbaka efter en dramatisk olycka. Hon diagnostiserades med bipolär sjukdom och adhd i tidig tonår och hennes psykiska ohälsa drev henne till att försöka ta sitt liv. Vändningen kom när hon kom i kontakt med rally, då kunde hon sluta ta sina mediciner och kom i kontakt med andra som fann lugn i motorerna.

–   Det betyder jättemycket att bli uppmärksammad som kvinna inom motorsporten och personligen känns det fantastiskt att få stå på scen och nämna psykisk ohälsa och min diagnos, säger Felicia Ogeheim Grundtman.

Armbrytaren Linus Knutsson från Flen sport och hälsa utsågs till årets manliga idrottare. Han började bryta arm för ett och ett halvt år sedan och redan SM-silver och VM-brons i prisskåpet.

– Det var en chock att bara bli nominerad. Jag har legat i hela tiden och det här betyder jättemycket för mig, säger Linus Knutsson.

Flen sport och hälsa tog storslam under kvällen då Zilan Mercan fick ta emot pris som årets unga idrottare och klubben utsågs även till årets lag/förening.

Övriga vinnare: 

Årets ungdomslag/ungdomsförening: Malmköpings Gymnastikförening. Årets eldsjäl: Karoly Hidvegi, Violen Innebandy. Årets tränare/aktivitetsledare: Sara Li Vestberg, ridsport. Årets organisationsledare: Jonas Thorsell, Flens IF: Årets idrottspris – Ung tränare: Disa Linnstrand & Tilda Rundlöf, Malmköpings Gymnastikförening. Hederspris: Reine Johansson, Flens Friidrotssällskap.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert