Kungen bjuder in till integrationsfest i Flen

Tillsammans med Flens kommun och Lida gård står Stenhammar gods bakom integrationsprojektet som innefattar en konsert med Flen världsorkester och en buffé av all världens mat.

13 juni 2019 06:42

Kung Carl XVI Gustaf vistas allt mer på Stenhammar där han trivs och känner sig hemma.

– Det har blivit en förändring i och med att jag har satsat på den här djurbesättningen här för ett antal år sedan och så har vi ju renoverat slottet. Därför har man möjlighet att bo på ett helt annat sätt och kan följa det arbete som pågår här med djurbesättning och så vidare mer än jag gjorde tidigare, säger kungen och tillägger:

– Jag försöker vara här så ofta som möjligt.

Den ökade närvaron har gjort honom engagerad i kommunen och det integrationsarbete som pågår här. Därför bjuder han och Stenhammar gods, tillsammans med Flens kommun och Lida gård in till en integrationsfest den 1 september. Då bjuds allmänheten ut till slottsparken på "Världens mat och musik på Stenhammar".

– Det är jätteroligt att kunna göra det här eftersom vi är så förknippade med Flen. Många av invånarna går ju promenader förbi här, jag ser dem dagligen när jag är här, säger kung Carl XVI Gustaf.

Kungen berättar att prins Villhelm på sin tid bjöd in till midsommarfest på Stenhammar.

– Men det ska jag inte ha, säger han och skrattar.

– Men vi har ett samarbete och ska ordna till en konsert här den 1 september med Världsorkestern som finns i Flen och som jag var och tittade på för några veckor sedan.

Han lyfter fram integrationsarbetet bakom orkestern och tycker att det känns kul att få bjuda ut dem till Stenhammar.

– Jag ser fram emot det, det ska bli skojigt, säger kungen.

Under den aktuella söndagseftermiddagen kommer Flen världsorkester bjuda på musik och Lutte Berg, som leder orkestern, berättar hur förvånad han blev när han plötsligt blev inbjuden på lunch med kungen för att tala om integration och kultur.

"Det känns väldigt kul och är samtidigt ett viktigt kvitto på att det vi gör går i rätt riktning. Jag måste säga att både kungen och drottningen har visat sig vara väldigt lyhörda för detta projekt. Mångfalden i Flens kommun är en resurs och att ha kungaparet med i de tankarna är mycket mycket värdefullt för oss alla", skriver han i en kommentar.

Evenemanget kommer att pågå från klockan 14 och är gratis för alla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matilda Kvarnström Lantz