Bortsprungna Franskan har hittats: ”Hon lever”

På söndagen kunde Helena Wass andas ut efter tre dygns sökande efter hästen Franskan. ”Hon lever.”

11 maj 2019 07:58

Det var på torsdagseftermiddagen som Helena Wass ramlade av sin häst Franskan. I tre dygn pågick sökandet både från luften och från land. På söndagen kom beskedet alla väntat på.

Helena Wass uppdaterar i den Facebookgrupp hon skapat: Hitta Franskan.

”Hon lever”

Till inlägget syns en bild på Franskan.

Snart kommer närmare upplysningar om hur hästen hittades.

”Hon kom ner från grindstugan. Sadeln under magen.”

Det var på torsdagseftermiddagen som Helena Wass ramlade av sin häst Franskan. Hästen blev skrämd av några kor och skenade iväg. Spåren efter Franskan tar slut på ett rapsfält vid Sparreholms slotts hästcenter, alldeles intill där olyckan inträffade.

Sedans dess har sökandet efter hästen pågått i och omkring skogarna i Sparreholm. Hästen har sökts med flygplan, med drönare med värmekamera men framförallt med hjälp av frivilliga insatser t ill fots. Det är en snårig terräng sökteamen möts av.

På lördagen fanns Eskilstuna-Kuriren på plats och rapporterade direkt från sökandet. Då kunde vi följa de sista spåren av Franskan fram till ett stängsel där hon hoppat över. På söndagen hittades ett av hästens benskydd alldeles intill där spåren slutar.

Den välkända id-hunden Scooby kopplades in i sökandet. Under söndagen anlände hundföraren Mariana Majalainen och hennes Scooby från Stockholm till Stallarholmen. Id-hunden har sökt vid spåren på rapsfältet och för en stund sedan var han vid Helena Wass hästtransport och jobbade.

Scooby är en Bordercollie som varit med i sökandet efter både försvunna djur och människor.

En Facebookgrupp har skapades där sökandet organiseras. Den heter Hitta Franskan.

https://www.facebook.com/groups/293776114894882/

Och på söndagen kunde de hundratals medlemmarna i gruppen ta del av informationen: Franskan är hittad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Hölne