Man i 40-årsåldern dömd för ett koppel brott

En man i 40-årsåldern boende i Flens kommun har dömts till fem månader på behandlingshem efter att ha brutit mot lagen frekvent förra året.

7 april 2020 16:28

Under loppet av ett knappt halvår förra året gjorde sig mannen skyldig till ett flertal brott. Vid två tillfällen stoppades han körandes bil utan körkort och påverkad av narkotika. I början på juni i Flens kommun och i slutet på juli i Nyköpings kommun. För detta döms han för rattfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott.

Vi det senare tillfället döms mannen även för våldsamt motstånd då han "krängt med kroppen och dragit sina armar under sig för att hindra poliserna från att hålla honom kvar på platsen".

I slutet på maj respektive början på juni smet han från bensinnotor i Katrineholms respektive i Nyköpings kommun, båda gångerna låg summan på mellan 700-800 kronor.

I september stal han en cykel vid tågstationen i Nyköping och vid två tillfällen den 22 maj slog han sönder fönsterrutor och stal gods från bilar som stod parkerade på Skavsta flygplats långtidsparkering. Ur den ena bilen stal han bland annat en Ipad och en baslåda. Ur den andra stals bland annat en lampa och en brandsläckare.

Mannen återfanns innan domen under 22 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som slutet på oktober förra året dömdes han till en månads fängelse för bland annat grov olovlig körning. Han påbörjade avtjäna fängelsestraffet den 12 december 2019 och han blev villkorligt frigiven i början på februari i år.

Nu döms mannen, som vill få hjälp att komma bort från sin missbruksproblematik, till skyddstillsyn och fem månader på behandlingshem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert