Man misstänkt för våldtäkt på minderårig – ställs inför rätta

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha våldtagit en minderårig flicka från Flens kommun, genom att bland annat ha tagit stryptag på henne.

1 november 2018 14:30

Enligt stämningsansökan tvingade mannen flickan till vaginalt samlag genom att ta stryptag på henne och tynga henne med sin kropp så att hon känt rädsla och fått andnöd.

Våldtäkten ska ha skett i början av oktober i en bostad i Mellösa, men polisanmäldes inte förrän en tid efter att det inträffade. Anmälan gjordes av flickans föräldrar.

– Det är anmält sent och utredningen har tagit tid. Det anmäldes av föräldrarna till flickan, säger kammaråklagare Michael Forsberg.

Bland bevisningen som åklagaren har lagt fram, finns vittnesförhör, sms-konversationer mellan den misstänkta mannen och flickan samt fotografier på brottsplatsen.

– Fotografierna visar att rummet är beläget på sådant sätt att vittnen kan se in och se vad som pågår, säger Michael Forsberg.

Finns det personer som har bevittnat brottet?

– Ja, delar av det. Sedan har ju målsäganden berättat för de vad som har hänt, i efterhand.

Den misstänkta mannen, som är hemmahörande på annan ort, nekar till brott.

Anser du att bevisningen mot den misstänkta är tung?

– Bevisningen är sällan tung när det gäller våldtäkter, då de flesta nekar till brott. Men det finns definitivt bevisning som skall prövas i rätten, det är det ingen tvekan om, säger Michael Forsberg.

Tidningen har sökt den misstänkta mannens advokat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!