Misshandlades med järnrör utanför stadshuset

De misstänkta gärningsmännen kunde identifieras snabbt efter en järnrörsattack hösten 2018. Nu har 22-åringarna åtalats.

11 december 2019 05:00

En ung kille och hans kompis gick över en gräsplan utanför stadshuset i Flen när två andra killar kom fram till dem. Då ska han ha blivit slagen med knytnävarna.

En av killarna ska ha skrikit "vet du vilka vi är?" Då svarade målsäganden "jag bryr mig inte", berättade han för polisen och la till att han tror att det var därför han och hans kompis blev slagna.

Gärningsmännen satte sig sedan i bilen, körde en bit och klev ut igen, berättade den misshandlade killen för polisen. Då bar en av dem på ett järnrör.

Målsäganden blev slagen med järnröret så att han fick sår på kroppen. Mobilen som han hade i fickan gick sönder då han blev slagen på benet. Han hade dock hunnit ta en bild på bilen och ringt polisen innan dess.

Händelsen inträffade en kväll i september 2018.

En av de misstänkta gärningsmännen namngavs av ett vittne. Den andra av dem har kunnat identifieras genom registreringsnumret på bilen som gärningsmännen flytt med.

Nu har männen, som båda är 22 år, åtalats för misshandel.

Två vittnen kan enligt åklagaren bekräfta att misshandeln gått till på det sätt som beskrivs i stämningsansökan.

Båda åtalade förnekar brott.

En av dem har nyligen frikänts av tingsrätten för rånet mot en kiosk i Flen i början av 2019. Åklagaren håller dock fast vid att bevisningen räcker och har vänt sig till Svea hovrätt, i hopp om en annan bedömning för 22-åringen och ytterligare en av de tre män som frikändes av tingsrätten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrica Andersson