Nomineringar till idrottsgalan efterlyses

Nästa söndag stängs dörrarna för nomineringar till Flens idrottsgala. Nu hoppas Flens kommun att bidragen ska börja droppa in på allvar.

6 december 2019 06:48

Den sjunde februari arrangeras Flens idrottsgala i Skjortan i Flen. Där ska kommunens föreningsliv uppmärksammas och hyllas på olika sätt. 

Fram till den 15 december kan allmänheten nominera sina favoriter i nio olika kategorier, dessa kategorier är årets lag/förening, årets ungdomslag/ungdomsförening, årets eldsjäl, årets unga idrottare, årets kvinnliga idrottare, årets manliga idrottare, årets organisationsledare, årets tränare och årets idrottspris.

Så här lågt har nomineringarna droppat in i varierande mängd.

– Det hade kunnat varit bättre. Vi har fått in den del nomineringar men det är mindre än vi hade förväntat oss och hoppats på, säger Carla Swenson fritidschef på Flens kommun.

Det är främst inom kategorierna årets manliga idrottare och årets eldsjäl som Carla Swenson efterlyser fler nomineringar. När det gäller årets tränare och årets eldsjäl så har det dock kommit in en hel del. 

Carla Swenson hoppas att framför allt föreningarna i kommunen tar chansen att nominera aktiva.

– Men även föräldrar och mor- och farföräldrar brukar vara bra på att nominera. Det är inte kul att behöva tjata, det är vi som arrangerar men det är föreningslivets arrangemang, säger Carla Swenson.

Hur man nominerar går att läsa på kommunens hemsida. De inkomna nomineringarna kommer granskas av Idrottsgalans jury som utser fyra finalister i varje kategori. Finalisterna presenteras därefter på kommunens webb för allmänhetens röstning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert Dalgren