Nu är kontoret öppet för kommunens företagare

Ett tiotal företagare fanns på plats när det öppna kontoret slog upp sina dörrar på Järnvägshotellet i Flen på torsdagsförmiddagen.

14 februari 2020 07:54

Det var i höstas som journalisten och frilansskribenten Johan Eriksson och läraren och skribenten Axel Hellby bestämde sig för att skapa en mötesplats för företagare och andra som jobbar hemifrån. Resultatet blev ett öppet kontor en gång i veckan på Amazons bottenplan. 

Projektet pågick året ut och i början på det här året tog Johan Eriksson kontakt med näringslivschefen Mikael Larsson för att höra sig för om kommunen skulle vilja ta över stafettpinnen. Svaret blev ja och klockan tio på torsdagsförmiddagen var det dags för premiär i kommunal regi.

– Vi har en lokal som passar bra eftersom vi inte har turistbyrån här längre, vi har en mobil turistinformation. Så det här utrymmet används inte dagligdags. Då tyckte vi att det kunde vara lämpligt att prova, säger Mikael Larsson som lyfter det positiva i att det finns initiativ till liknande mötesplatser även i Malmköping och Hälleforsnäs.

Vid det första mötet på torsdagen fick de närvarande taggar så att de kan ta sig in i lokalen. De som vill ta del av det öppna kontoret kan i fortsättningen anmäla sig i receptionen på statshuset för att få en tagg. Kommunen kommer att satsa på det öppna kontoret fram till midsommar för att sedan utvärdera inför en eventuell fortsättning i höst.

– Jag tycker det här är jättespännande och jag vill gärna vara med och se om jag kan ha glädje av det. När man jobbar som jag gör är man mycket ensam, då är det roligt att gå någonstans och prata och få lite inspiration, säger Lena Tingström som jobbar med textildesign från hemmet i Malmköping.

Upphovsmännen Johan Eriksson och Axel Hellby ser fram emot projektets nystart.

– Det är roligt att det blir av nu och att kommunen kunde ställa upp med lokal. Blir det här känt bland pendlare och distansarbetare gissar jag att det kommer att bli attraktivt att sitta här, säger Johan Eriksson.

De tror att fler kommer bli medvetna om det öppna kontoret nu när Flens kommun står som arrangörer.

– Jag tänker att det här kommer att sprida det till folk som inte nåddes av det förut, det blir en större plattform. Det blir intressant att se om det kommer småföretagare som vi aldrig skulle ha träffat annars, säger Axel Hellby och fortsätter.

– På små orter måste man försöka, man måste satsa på olika saker och se om det är något som kan ge människor möjlighet att träffas och få saker att hända, säger Axel Hellby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert