Ny säsong för Flens andra bioförening

De har hunnit avverka ett decennium med filmer på dagtid. Nu laddar Flens dagfilmstudio för ännu en säsong och intresset är stort.

14 januari 2020 06:23

Kuriren skrev nyligen om Flens filmstudio som drar igång sin vårsäsong i dagarna. Även Flens andra bioförening laddar för ny säsong. Flens dagfilmstudio blev en avknoppning från Flens filmstudio för tio år sedan och sedan dess har intresset för att se på film på dagtid ökat stadigt.

Förra säsongen var medlemsantalet 131 och med endast 138 platser på Sagabiografen var det ibland frågan om alla skulle få plats.

– Vi fick hålla andan några gånger, men det blev aldrig så. Skulle det bli så får vi ordna det, säger Britt-Louise Adamsson, ordförande i Flens dagfilmstudio.

Föreningen består mest av pensionärer som generellt har en viss typ av filmsmak enligt Britt-Louise Adamsson.

– De vill inte ha starka actionfilmer utan mer feel good. Gubbarna vill dock inte ha för mycket feel good så vi har fått med lite pang pang. Jag tror att det är en bra mix.

Britt-Louise Adamsson ser speciellt mycket fram emot säsongens två sista filmer.

– Vi är glada över att vi fått med 438 dagar som har fått många nomineringar och väldigt bra kritik och även Farwell är väldigt uppmärksammad. Det är kul när vi får med några nya filmer.

Våren med Flens dagfilmstudio: 30/1 Cést la vie (Frankrike), 13/2 Vad ska folk säga? (Norge), 27/2 The Sisters Brothers (Frankrike/USA), 12/3 Ladykillers (Storbritannien), 26/3 Sorry We Missed You (Storbritannien), 9/4 438 dagar (Sverige), 23/4 The Farewell (USA/Kina).

Alla filmer startar klockan 14.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert Dalgren