Ny satsning: Frivilliga kör hem matkassar

Nu kan du få matvaror hemkörda till dörren var du än bor i Flens kommun. Det tack vare den Frivilliga resursgruppen, FRG.

30 mars 2020 12:24

Kuriren har tidigare skrivit om att Hemköp i Malmköping erbjuder hemkörning av matkassar till boende i köpingen. Nu kan matkassar köras hem även på andra håll i kommunen. Flens kommun gick på måndagsförmiddagen ut med sin satsning riktad till äldre personer samt de som ingår i riskgrupper.

– Ju längre detta pågår så ser vi ett behov, det här är vårat sätt att stötta, säger Anton Cortinovis som är Flens kommuns beredskapssamordnare.

Han uppmanar fortsatt att de som kan ska vända sig till närstående för hjälp. För de som inte har den möjligheten står FRG till tjänst. 

– FRG består av totalt 40 personer,  hur många som aktiveras beror på hur stort trycket blir, säger Anton Cortinovis.

Den som önskar hemkörning måste ordna med en beställning via matvarubutikernas beställningssystem själv. När beställningen är gjord och kassen packad kan en frivillig köra den till beställarens dörr. Beställaren och den frivilliga kommer inte ha någon direktkontakt. På kommunens hemsida finns information om vilka butiker som erbjuder packning eller hemkörning.

– Det är bara tänkt för livsmedelsleveranser, säger Anton Cortinovis.

För att FRG ska kunna köra ut varor behöver de bland annat veta beställarens namn, adress, eventuella portkod och vilket nummer som ska ringas för att meddela att leveransen är utförd.

Beställning kan från och med den sista mars göras via nummer 0157 - 43 00 50 måndag till torsdag mellan klockan 10-16 och leveranser utförs mellan tisdagar och fredagar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!