Nytt avtal skapar nya möjligheter

Med nytt tomträttsavtal kommer nya möjligheter. Carola och Jack Rydberg berättar om nya framtida satsningar på Malmköpings bad och camping.

10 januari 2018 13:47

Carola och Jack Rydberg, ägarna till Malmköpings bad och camping, fick i veckan ett gott besked. Kommunen upplåter ett nytt stycke tomträtt till Malmköpings bad och camping. Det innebär att paret Rydberg nu inte behöver arrendera den mark som fastigheten som inrymmer bland annat campingens reception. I veckan kom dokumenten som gav besked om det avtalet är färdigt. Nu har campingen bara kvar ett arrende nere vid vattnet, som kallas solkusten

‒Det nya tomträttsavtalet innebär mer trygghet och fler möjligheter. Med arrendeavtal tillkommer alltid en viss osäkerhet eftersom vi hyr marken. Trots det har vi även tidigare investerat mycket i campingen och satsat, eftersom vi känt oss trygga i den positiva respons som vi har fått från orten och politikerna, säger Jack Rydberg.

Men med tomrättsavtalet kan Malmköpings bad och camping nu låna de finansiella medel som behövs för att bland annat byggnaden som inrymmer receptionen behöver renoveras. Det handlar bland annat om installation av brandskyddsanordningar. Kommunen upplåter marken på samma sätt som det tomträttsavtal som signerades mellan Flen och paret Rydberg 2005, eftersom de ville bygga vad som i dag är ett fem stjärnigt servicehus.

‒Nu kommer vi bland annat även att kunna bygga ut en lounge vid baren och scenen. Idéen är att skapa olika miljöer och uterum på verandan. Vi vill jobba mycket med mysighetsfaktorn, säger Carola Rydberg.

‒Vi har drivit campingen i 15 år och planerar hela tiden nytt. Utöver det färdiga tomträttsavtalet, på det stora campingområdet, har vi även ett annat på gång, säger Jack Rydberg.

Malmköpings bad och camping har sedan sex år tillbaka planerat att bygga tio nya stugor. Detaljplanen har varit klar i fem år och sedan ett år tillbaka är processen med tomträttsavtalet i gång. Marken där Carola och Jack Rydberg vill bygga sina stugor på ligger på kullen bakom receptionen, med utsikt över sjön.

‒Förslaget har gått igenom alla instanser i kommunen. Nu väntar vi bara på att lantmätarna ska komma hit och rita upp en tomt. Efter det kommer beslutet om upplåtelse ha vunnit laga kraft. Då kommer vi kunna begära ett lån som gör det möjligt för oss att bygga stugorna i framtiden.

Förhoppningen är att beslutet går igenom under året.

Nytt för i år är även den utökade internetuppkopplingen. Campingen har nu 12 olika routrar placerade runt om på området. Under året och den kommande sommarsäsongen planerar paret Rydberg även att fortsätta att piffa upp restaurangen med tema kvällar med mat och musik.

‒Vi har även en ny maskot för i år - Campingkurre som är en ekorre. Allt för sommaren är ännu inte bestämt, eftersom den säsongen drar i gång först runt valborg. Men ett evenemang som är nytt för i år och redan bestämt är en dansbandsweekend, säger Jack Rydberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lundin Osvalds