Överraskning för årets företagare

En överraskad Hannah Larsson blev på tisdagsmorgonen informerad om att Lida gård utsetts till årets företag i Flens kommun 2020.

17 mars 2020 14:23

Det var Jim Lindström och Anne Hofstedt från Företagarna KFV samt Flens näringslivschef Mikael Larsson som klev in hos Hannah Larsson på Lida gård vid niotiden på tisdagsmorgonen med en blomsterbukett och det glädjande beskedet. 

– Vi anade ingenting, har inte haft det på känn överhuvudtaget. Det känns jättekul, säger en glad Hannah Larsson.

Hon öppnade butiken Kvalité häst och hund i slutet på november 1997 tillsammans med sin mamma Kerstin Olsson, sedan dess har mycket hänt. 

– Det här är inte bara mitt pris, mamma äger lika mycket, är precis lika delaktig och lägger all sin lediga tid på det här. Det är även personalens och familjens pris. Utan dem hade det här aldrig gått, säger Hannah Larsson.

Till en början hade de öppet tre dagar i veckan och höll till i en lokal på 20 kvadratmeter. Efter tre år flyttade de till en större lokal på Kyrkvägen i Flen och satsningen ökade allt eftersom. För tio år sedan kompletterades häst- och hundprodukterna med dam- och herrkollektioner och fem år senare togs det stora steget när de flyttad ut till Lida gård tillhörande Stenhammars Godsförvaltning.

– Hade vi inte flyttat ut hit till Lida hade vi säkert inte funnits kvar i dag för tankarna var kanske att vi skulle lägga ner då. Vi var inte säkra på om det var det här vi skulle hålla på med, säger Hannah Larsson.

Flytten gav dock ett stort lyft, butiken fick en större bredd och har kompletterats med bland annat kafé, restaurang och naturstig. Dessutom arrangeras det en rad evenemang på Lida gård.

– Många kommer hit och ska äta och så hittar de butiken också. Vi har även skapat mycket aktiviteter utomhus som gör att många kommer hit för att vara i naturen, säger Hannah Larsson.

Vad är nyckeln till att lyckas som företagare i Flens kommun?

– Hårt slit, engagemang och driv. Vi ligger inte på latsidan, det är inga 40-timmarsveckor, säger Hannah Larsson.

Mikael Larsson, näringslivschef i Flens kommun:

– Det är jättekul, jag vet hur de har kämpat. När man utser årets företagare tittar man dels på engagemang och tittar även på siffror och Lida gård visar väldigt positiva siffror. Det var ett enkelt val och vi var väldigt överens.

 Anne Hofstedt från Företagarna KFV fyller på.

– De har även satt Flen på kartan, människor åker till Flen för att spendera pengar här.

Årets företagare utses av Företagarna KFV, Sörmlands sparbank, Handelbanken och Flens kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!