Den populära sporten padel, eller padeltennis, kommer snart till Hälleforsnäs. Tack vare ett samarbete mellan Jürss Mejeri och Framtidsbruket ska två banor i det gamla kärnmakeriet på Bruket byggas inom kort.

– Framtidsbruket har ju haft många idéer om hur man ska göra bruksområdet mer attraktivt och då har padelidén funnits ganska länge, för att göra Bruket tillgängligt i fler kategorier, säger Mikael Larsson, näringslivschef på Flens kommun.

I juli hölls ett informationsmöte då Claes Jürss nappade på idén.

– Det som är klart är att Jürss kommer att bygga två banor och Framtidsbruket ska färdigställa lokalerna, säger Mikael Larsson.

Nästa torsdag, den 29 augusti, hålls ett nästa informationsmöte för företagare med förhoppning om att fler ska vara med i projektet.

– Jag skulle tippa på att det blir verklighet innan årsskiftet, säger Larsson.

Mikael Larsson tror att den nya etableringen kommer att öka Brukets besöksvärde.

– Det här är den snabbast växande sporten just nu och det är så många som kan spela den ihop. Om man till exempel spelar tennis eller badminton är det svårt om den ena är bättre än den andra. Det här fungerar även som en familjeaktivitet, säger han.

Sporten padel beskrivs som en blandning mellan tennis och squash. Precis som i tennis spelar man på en plan med två halvor med ett nätet emellan – men i likhet med squash får man använda sig av väggarna när man spelar. Planen är 10 gånger 20 meter stor.