Politiker ställde frågor under pseudonym – partikamraterna svarade

Tidningens sajt #kandulova finns för att väljarna ska kunna ställa frågor till Flens politiker. Men en av Liberalernas toppkandidater i Flen har under pseudonym ställt frågor.

10 februari 2018 06:43

Eskilstuna-Kuriren introducerade för ett par veckor sedan sajten fler tomter görs tillgängliga utan kö. Här har hans egen partikamrat bland annat svarat "Ja, detta är en av våra absolut viktigaste frågor". Han har också ställt en fråga i ett annat ämne som Liberalerna i Flen driver och har med i sitt valprogram.

Att du har valt att ställa frågor som ni i Liberalerna driver hårt lokalt kan uppfattas som ett sätt att manipulera väljarna. Vad har du att säga om det?

– Jag ansåg inte att frågorna var 100 procent liberala utan kan vara värda att ta ställning till för andra partier. Vad jag kan komma ihåg var frågorna inte jättevridna. Jag kommer inte ihåg vilka frågor jag ställde.

– Sverigedemokraterna och Moderaterna har också pratat om att öppna upp fler tomter. Är det någonting Flen behöver så är det fler bostäder.

Tänkte du inte på att du är politiker när du ställde frågorna på sajten?

– Jag ser det inte som ett problem i och med att jag inte har fått information om att man inte fick göra så. Då får jag väl dra tillbaka mina frågor om det finns en överenskommelse. Då kommer inte jag gå emot den.

STÄLL DIN FRÅGA TILL POLITIKERNA

Gå in på sajten kandulova.sormlandsmedia.se. Klicka på Skicka fråga. Där skriver du in din fråga som ska börja med "Kan du lova". Frågan kan som längst vara 140 tecken lång.

Du behöver uppge ditt namn och kontaktuppgifter till oss men behöver inte skriva under med ditt namn, du kan använda signatur.

Frågan ska gälla det politikerna i kommun eller landsting styr över, som vård, skola eller kommunikationer.

Frågorna publiceras efter hand.

Följ hur svaren på frågan du ställt kommer in på samma sajt. Du kan också dela din fråga, och politikernas svar, i sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hübsch