Poppis loppis bidrar till barncancerforskning

Kläder, sportutrustning och leksaker bytte ägare i helgen – samtidigt som Barncancerfonden fick ett tillskott.

30 mars 2019 15:44

52 705 kronor. Så mycket var insamlingen genom Barncancerfonden uppe i före lördagens loppis i Hälleforsnäs. Anmälningsavgiften och hyra av bord har oavkortat gått till insamlingen, så ytterligare några tusenlappar kommer att gå till forskning och andra insatser.

– Vår äldsta son dog av en hjärntumör 2010, tre år gammal. Till begravningen sa vi att vi inte ville ha några blommor, då var det många som skänkte pengar i stället. Sedan började Tessan och jag prata om vad vi kunde göra mer, berättar Camilla Martinsson.

2014 arrangerade Camilla Martinsson och Therese Jonsson den första barnloppisen, som från början hölls i Mellösagården. Folkets hus har varit en annan plats men sedan ett antal loppisar tillbaka är det sporthallen i Hälleforsnäs som huserar det populära köp- och säljevenemanget. Sedan dess har det ordnats en loppis varje höst och vår; helgens var den tionde i ordningen. Och efter varje tillfälle får insamlingen till minne av Camilla Martinssons son ett tillskott.

– Det är också en bra grej att handla så här, säger Therese Jonsson och blickar ut över borden med nära nog felfria kläder som något barn vuxit ur och fullt fungerande leksaker som någon annan tröttnat på.

Redan några minuter efter klockan 10 var kommersen i full gång, och det var många som kom för att fynda till barnen. Therese Jonssons 7-åriga dotter Ebba hade ett eget bord tillsammans med sin syssling.

– Jag har tagit grejer från mitt rum som jag säljer nu. Det var lite svårt, eller mellansvårt. Man vet inte om man vill ha kvar sakerna eller inte, säger hon mellan betalningar och upplysningar om priser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Camilla Lillsebbas