Populär marknad lockar över 300 knallar

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Malma marken. Den populära marknaden i Malmköping tuffar på och arrangören Malmköpings IF jobbar in i det sista för att få allt på plats.

1 juli 2017 06:30

1976 var det två rader av knallar på Heden som satte grunden för Malmköping IF:s Malma marken. Nu, över 40 år senare, består marknaden av över 300 knallar och cirka 60 000 besökare under dagarna tre. Nästa fredag är det dags igen.

‒Det är en del kvar att göra. I stort sett allt på Heden ska fixas, nästa vecka börjar vi krita upp på fältet, säger Henrik Szymanski som är knallansvarig och är en av de som sitter i marknadsgruppen.

Hans telefon ringer och i andra änden är det en knalle som frågar om den kan få plats vid huvudgången under nästa vecka. Det är omöjligt svarar Henrik Szymanski.

‒De platserna får man stå på väntelista i tio år för. I år har faktiskt två pensionerat sig som stått där länge, då fyllde vi på med nya namn, säger han.

Planeringen med Malma marken har varit i gång sedan förra året och denna gång har det inte skett helt smärtfritt.

‒Det var inte förens förra veckan som vi fick tillstånd att ha marknaden på Heden. Men trots det har vi kört på som vanligt, men det har tagit onödig energi.

På nästa veckas marknad berättar representanterna från Malmköpings IF att besökarna kan hitta allt som kan tänkas.

‒Handgjorda ting, mat, godis, tivoli och mycket annat. Sedan blir det underhållning på scenen varje dag, säger Peter Mähl som har arbetat med marknaden så länge han kan minnas.

De berättar att de som arbetar med marknaden i stort sett är uppväxta med den. Under planeringen och kommande veckans förberedelser är det ungefär 25 personer som jobbar och under själva marknaden är det 300.

‒Alla som är med i Malmköpings IF ställer upp. Det här är ryggraden i föreningen, det som får oss att gå runt. Utan den skulle det inte fungera, säger Henrik Szymanski.

Malma marken 2017

Fredag 28 juli:

14.00 öppnar marknaden och tivolit.

20.00 uppträdande av Hepstars med Svenne Hedlund.

24.00 stänger marknaden och tivolit.

Lördag 29 juli:

10.00 öppnar marknaden och tivolit.

17.00 uppträdande på scenen med en hyllning till Ted Gärdestad och hans musik.

24.00 stänger marknaden och tivolit.

Söndag 30 juli:

10.00 öppnar Malma marken och då startar även en friluftsgudstjänst.

15.00 uppträder Liverpool på scenen.

18.00 stänger årets marknad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Butlex

Ämnen du kan följa