Positiva plåtslagaren – skämtet alltid nära till hands

Är det något jäkelskap eller bus som hänt på Flens Plåt ligger Henrik Thordin högst upp på listan över misstänkta. ‒Man har väl hällt salt och tabasco i kaffet och såna saker, säger "solstrålen".

27 juli 2017 10:35

Det är god stämning i fikarummet på Flens Plåt den tidiga måndagsmorgonen tidningen hälsar på. Längst bort vid det rektangulära bordet sitter Henrik Thordin. När kollegorna hör att han ska vara med i en artikelserie om personer som gör vardagen lite roligare, bättre och bidrar till god stämning, ler de brett och nickar bekräftande.

Vi har kommit rätt.

Innan Henrik kom till plåtfirman jobbade han för Swiss bake i hemmaorten Malmköping.

‒Arbetet där är linjebaserat, smet i ena änden och kakor i andra änden också ska det bakas. Själva jobbet var inte så roligt, sista tiden där kräktes man på jobbet men man gick dit för kollegorna och sammanhållningen. Det är stämningen som gör det och där var gemenskapen helt enorm, säger han.

Gemenskapen har han hittat även som plåtslagare, en yrkestitel han burit sedan 2004.

Tycker du själv att du är en glädjespridare?

‒Jag är glad i alla fall och sällan arg. Man småjävlas mycket, framförallt om det går dåligt för de andra, då är man där direkt och hakar och petar. Det blir skittråkigt om man inte kan ha kul på jobbet, men sen vet jag inte hur andra upplever mig.

En av Henriks två chefer heter Tommy Axner. Att han är boss spelar ingen roll när det handlar om skämt, det är han som får den hårdaste grillningen i form av pratical jokes och gliringar.

‒Man har väl hällt salt och tabasco i kaffet och såna saker. Stoppat Wunderbaum i luftuttaget på hans bil så han fick köra med rutorna nedrullade. Det var en varm sommardag och det luktade så in i helvete, det gick inte att vara i bilen, säger Henrik och fortsätter:

‒Jag har vänt karbonpapper på tidrapporterna, när de skrivit för hela veckan och tar kopian är det tomt.

Men det har sitt pris.

‒Man får igen det, det får man ju, säger Henrik och skrattar.

Henrik Thordin.

Ålder: 45

Bor: Malmköping.

Yrke: Plåtslagare.

Tipset: Chefen Tommy Axner tipsade om Henrik Thordin som lämplig kandidat till artikelserien om glädjespridarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Ornhammar

Ämnen du kan följa