Sång, betygsutdelning och tårtkalas

På fredagen firade Europaskolan Malma sin första skolavslutning utan spöregn. I strålande solsken och en hel del blåst sjöngs det sånger och hölls tal på skolgården.

16 juni 2018 06:05

Den relativt nya Europaskolan Malma höll på fredagen sin tredje skolavslutning sedan starten och för första gången regnade det inte på avslutningen. Att skolan har haft en inkörsperiod var inget som rektor Stephan Eriksson hymlade med i sitt avslutningstal.

– Det har tagit tid för oss att lära oss hur det är att ha en skola i Malmköping. Man kan inte bara kopiera från en annan ort, sa han.

Stephan Eriksson pratade också om att målet är att bli en av Sörmlands bästa skolor men att det krävs både hjälp av personal och vårdnadshavare för att kunna bli det.

Han skickade också med niorna ett visdomsord.

– Lev och njut och viktigast av allt, var snälla mot er själva och andra, sa Stephan Eriksson.

Under avslutningen framförde bland andra klass fyra Idas sommarvisa och klass fem Sommartider. Vidare sjöng Jacob Jansson Sveriges nationalsång och Oskar Mejyr sjöng och spelade Kents låt Utan dina andetag.

Sist ut på avslutningen var niorna som först sjöng ett medley och sedan fick sina betyg. De nior tidningen pratade med såg fram emot en nystart efter nian.

– Det känns bra och skönt att sluta nian. Det blir ett nytt äventyr, sa Alicia Kareinen.

– Det ska bli skönt att få ge sig ut i det riktiga livet, sa Douglas Enebrant.

– Skönt att inte vara kvar i Malmköping, tyckte Ida Pettersson.

Alla tre eleverna ska gå gymnasium i Eskilstuna. Douglas Enebrant ska läsa byggprogrammet på Rekarnegymnasiet, Ida Pettersson samhällsprogrammet på Grillska gymnasiet och Alicia Kareinen ska läsa till frisör på Grillska gymnasiet.

– Det kommer nog att vara nervöst i början för att allt är helt nytt, men ändå kul, sa Ida Pettersson.

– Det ska bli kul att träffa nya människor och göra det man brinner för, sa Douglas Enebrant.

Alla tre berättar att de är nöjda med sina betyg och kom in på den utbildning de ville när de fick det preliminära beskedet till gymnasiet.

Sommarplanen är klar:

– Vara med kompisar, svarade de alla tre.

Hela skolavslutningen avslutades med ett tårtkalas där alla familjer hade bidragit till tårtbuffén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hübsch