UR ARKIVET: Skabb saneras på äldreboende

Saxat ur Kuriren 50, 25 och 10 år:

12 december 2019 07:00

50 ÅR: HOVLAKEJ BLIR "BARA" SLOTTSVAKTMÄSTARE

Efter nyår kommer Regnapojken Christer Adolfsson, 22 år, inte längre att tituleras kungens hovlakej. Då blir han i stället kungens slottsvaktmästare eller något annat lika enkelt. Men jobbet blir detsamma. Hovstadgan revideras från årsskiftet och en del otidsenliga titlar får ge vika för modernare.

– Jag skäms inte för min titel. Men flickorna brukar tro att jag bluffar när jag säger att jag är hovlakej.

50 ÅR: PANSARSOLDAT SKÖT TRANÅS I SANK

De röda mästarna bara vinner och vinner ... Men i bortamatchen mot Tranås var det nära ögat. Men nu hade KSK plockat med ett nytt "hemligt vapen" – pansarsoldaten Peter Edrenius. Inte helt oväntat blev det han som med matchens enda mål avgjorde till KSK:s fördel.

Två KSK-are jubilerade i Tranås. Roddy Tvedberg gjorde sin 130:e match och Eddy Fransson sin 100:e.

50 ÅR: 34 LAG DELTAR I KORPHOCKEYN

Strax efter nyår startar korphockeyn! 34 lag är anmälda och det blir tre olika serier. De flesta matcherna kommer att spelas på AIK-rinken.

Första matchkvällens spelprogram: Värmbolsindustrierna-SJ, Kommunal I-Universalverktyg, Posten-KFUM Bordtennis, Scania-Pumplasse.

50 ÅR: "BLÖTA" GUDSTJÄNSTER LEDDE TILL ANMÄLAN

Det läckande kyrktaket i Valla i slutet på februari fick följder som först nu har nått slutet. Kyrkoherde Richard Åsberg i Sköldinge blev indignerad på Kuriren och skickade en anmälning till Pressens opinionsnämnd efter att signaturen Haldo i sitt lördagsrim varit ofin nog att skoja om de "blöta" gudstjänsterna. Nämnden fann inte att någon anmärkning kunde riktas mot Kuriren.

25 ÅR: SKABB STÄNGDE YNGAREGÅRDEN

Den högtidliga invigningen av nyrenoverade Yngaregården i Björkvik som skulle ha hållits i lördags blev inställd. Anledningen var att man upptäckt skabb hos en av åldringarna. I stället för festligheter har ett jättejobb lagts ned på at sanera ett 70-tal personer.

10 ÅR: 82-ÅRING BRUTALT ÖVERFALLEN I SVEAPARKEN

Ytterligare ett hänsynslöst överfall har inträffat nära Sveaparken i Katrineholm. Denna gång blev offret en 82-årig man som kom gående med sin rollator längs Djulögatan. Mannen överfölls och rånades av tre unga män och bröt höften när han kastades ner på marken. Rånbytet blev en väska innehållande handskar och en mössa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Redaktionen