UR ARKIVET: Sofia Andersson vald till Lucia

Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

5 december 2019 07:00

50 ÅR: SKÖLDINGEFLICKA PÅ JUMBOJET-PREMIÄR

24-åriga flygvärdinnan Christina Johansson, Sköldinge, var på onsdagskvällen med ombord, då jetplanet Boeing 747 flög premiärturene. Med på resan var också ett uppbåd av journalister från hela världen, tv- och filmfolk och flygexperter.

Jumbojetplanet lyfte mjukt och nästan omärkligt från Kennedyflygplatsen i New York och med hastigheten cirka 1.000 i timmen gick resan till Seattle på mindre än fem timmar.

Premiärpassagerarna kunde för första gången i flyghistorien befria sig från det tröttande sittvånget och promenera omkring i planet.

50 ÅR: ALTERNATIV JUL I HAN-LIN

Tidigare har vi berättar om hur Katrineholms församling med komminister Martin Hedberg i spetsen inbjudit till de ensammas julafton i Församlingshemmet. Nu har också en ungdomsssammanslutning, som gr under beteckningen "Alternativt samhälle", bestämt sig för att erbjuda mjöligheterna till alternativt julfirande.

Den opolitiska gruppen har fått tillstånd att använda ungdomsgården Han-Lin för att ordna en "Öppen dörrträff".

25 ÅR: SOFIA ANDERSSON VALD TILL LUCIA

Rekordmånga röster, 2.900, att räkna. Och sedan blommor och kramar när det blev klart vem som blir Katrineholms Lucia 1994. Valet föll på 15-åriga Sofia Andersson. Hon har tidigare varit lucia på dagis och i Östra Vingåkers kör.

– Det här är verkligen något speciellt. Det ska bli spännande, sa hon.

25 ÅR: KATRINEHOLMARE SATTE VÄRLDSREKORD

Katrineholmsgrabben Pär Lindström satte nytt världsrekord i simning i lördag – och blev Europamästare på köpet.

EM-titeln i lagkappen över 4 x 50 meter var Pärs tredje raka och tiden tre tiondelar bättre än det världsrekord han själv haft sedan 1992.

10 ÅR: HOLLÄNDSKT AVTAL GER NYA JOBB

– I am proud today, inledde kommunalrådet Göran Dahlström när han skulle presentera att storaffären med det holländska logistikföretaget Van Dieren Maritime BV hade rotts i hamn.

Van Dieren etablerar sig vid Katrineholms logistikcentrum och godståget till och från Tyskland börjar rulla om en månad. Avtalet ger också ett 15-tal nya jobb till Katrineholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Redaktionen