Välgörenhetsloppis lockade många besökare

För elfte gången var det åter dags för barnloppis i Hälleforsnäs och kön ringlade lång utanför sporthallen på lördagsmorgonen.

6 oktober 2019 12:44

Sorg kan vändas till en stark drivkraft och vilja att hjälpa andra. Hösten 2010 gick Camilla Martinssons treårige son Wilhelm hastigt bort till följd av en hjärntumör och en insamling till Barncancerfonden startades. 

Tillsammans med vännen Therese Hessel Jonsson höll Camilla Martinsson 2014 den första barnloppisen och det har de fortsatt med vår och höst sedan dess. Allt överskott från loppisen går oavkortat till insamlingen till Wilhelms minne och i lördags strömmade hugade fyndare till sporthallen.

– Det känns helt fantastiskt. Vi skojar om att vi är nya Gekås för det var många som väntade när vi öppnade. De rutinerade besökarna vet att man måste hänga på låset, berättade Camilla Martinsson.

Elisabeth Ekholm från Hälleforsnäs var en av dem som strosade bland de välfyllda loppisborden.

– Jag är på jakt efter byxor och långärmade tröjor till barnbarnen och det här är jättebra. Jag går hit varje år, berättade hon. 

På plats fanns även fritidsbarnen från Kyrkskolan i Mellösa som arrangerade fiskdamm, fikaförsäljning och lotteri med hjälp av personal och föräldrar. Hälften av intäkterna skänktes till Barncancerfonden och den andra hälften gick till fritidskassan.

– Det ger en guldkant och vi använder bland annat fritidskassan till att köpa spel och göra utflykter på loven, berättade fritidspedagogen Maggie Mannfeldt.

Sammanlagt inbringade lördagens barnloppis 4 100 kronor till insamlingen till Wilhelms minne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson