Vittne såg gärningsmännen kasta sprängladdningen: "Jag är orolig för mina barn"

Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen larmade en Malmköpingsbo polisen efter att ha bevittnat en explosion i en bil på en parkering nära Malmaskolan. Nu berättar vittnet om vad som hände.

16 januari 2019 15:38

Ingen person ska ha befunnit sig i bilen och ingen ska ha kommit till skada. När polisen kom fram till platsen vid halv tio på tisdagskvällen kunde de konstatera att bilen hade krossade rutor och att det inte rörde sig om någon större sprängladdning. Senare under kvällen hittades rester ut av en smällare i bilen och området söktes med hund utan någon framgång.

– Jag satt i en bil i närheten och såg en bil i backspegeln som betedde sig konstigt. De körde lite fram och tillbaka, men jag tänkte inte mer på det förrän jag var på väg ut ur min bil och då såg fyra maskerade män i mörka kläder, typ rånarluvor. Jag ropade vad håller ni på med, berättar kvinnan som larmade polisen.

Kvinnan, som vill vara anonym, var på väg hem när hon bevittnade händelsen.

– Jag såg att de slängde in något i bilen som blev attackerad innan de åkte i väg med bilen de kom med. Jag hörde en smäll och såg att det började ryka ur bilrutan på bilen som stod parkerad.

Kvinnan berättar att hon upplever att området är lugnt i vanliga fall.

– Men nu blir man orolig. Speciellt för mina barn, man kommer ju inte våga släppa ut dem på kvällen nu. Det är inte tryggt någonstans känns det som.

Hon tycker också att polisen dröjde.

– Brandkåren kom först men de kunde ju inte jaga gärningsmännen. Om polisen hade åkt från Flen och inte Katrineholm, hade de kanske hunnit i fatt bilen som de flydde i, säger hon.

Polisen tog den förstörda bilen i beslag efter händelsen och brottsrubriceringen är nu försök till grov skadegörelse genom bilbrand. Under onsdagseftermiddagen fanns ännu ingen misstänkt eller gripen för brottet.

– Vi kommer att undersöka bilen och förhöra vittnen till händelsen, berättar Peter Göransson på polisen i Katrineholm.

Enligt polisen finns ännu inga klara signalement på gärningspersonen/-personerna som utförde skadegörelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cassandra Grönlund