Man häktad efter misstänkt mordbrand

I förra veckan upptäckte ett vittne att det brann i ett garage i Flen. Nu har en man i 25-årsåldern häktats, misstänkt för mordbrand.

Flens kommun 8 november 2019 17:32

En man i 25-årsåldern har häktats, misstänkt för att ha anlagt brand i ett garage i centrala Flen. 

Det var klockan 01:10 under natten mot fredagen den 1 november, som ett vittne slog larm om branden och räddningstjänsten kallades till adressen. Väl där kunde man konstatera att det var ett garage som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt få kontroll över branden och inga andra byggnader var i fara. 

– Det finns tecken på platsen som pekar mot att den här branden kan ha varit anlagd. Vi har därför upprättat en anmälan om mordbrand. Exakt varför vi misstänker att branden är anlagd vill jag inte gå in på i nuläget, sa Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen under natten. 

Mannen som misstänks ha anlagt branden anhölls klockan 18:10 på torsdagkvällen och häktades vid Nyköpings tingsrätt på fredagen. Skälen till att åklagaren begärt mannen häktad uppges vara att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Han häktas också eftersom brottet mordbrand kan ge över två års fängelse. 

Den man som nu häktats har ett kriminellt förflutet. Han dömdes 2012 till en månads fängelse för ett par fall av misshandel och dömdes 2013 till sex månaders fängelse, bland annat för våldsamt upplopp. 

Mordbrand innebär uppsåtliga bränder i exempelvis hus eller bilar. Omkring 40 procent av samtliga bränder i Sverige tros vara anlagda. Straffet är fängelse i lägst två år. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa