Men mest är Klaus svensk förstås och stolt över sina fyra ”tjejer” – hustrun Maria och döttrarna Sophia, Josephine och Madeleine.
Österrike och hembyn Schruns, där pappan driver ett litet familjehotell, har genom årens lopp fått otaliga besök av familjen Bitschnau.
– En fantastisk plats både på sommaren som vintern.
– Man flyger till Zürich och därifrån är det knappt två timmars bilresa. Jag har starka band till Schruns där jag tillbringade så gott som alla lov
Pappan är för övrigt en vital herre som fortfarande tar uppdrag som bergsguide. Under sina år i Sverige var han bland annat skidlärare i Sälen och med när Vilstabacken anlades.
Klaus beskriver sig som en glad och positiv person som gärna bygger relationer.
Affärsnätverket BNI Elite Stadshotellet i Västerås håller han högt:
– Det bästa man kan vara med i. Vi träffas 06.30 varje tisdag och försöker hjälpa varandra till bättre affärer. Vi bygger relationer och skapar kontakter, det är perfekt.
Klaus Bitschnau driver Café Bar i Västmanland sedan 2006, ett franschiseägande där han har 250 kaffeautomater placerade runt om i länet. Tidigare arbetade han som säljare.
– Kaffet ska smaka bra. Om jag frågar vad man tyckte om kaffet och svaret blir, ”för att vara automatkaffe så var det bra”, då har jag misslyckats.
På fritiden har han främst två intressen – Eskilstuna Ölkultur där han i första hand är engagerad i sektionen Whiskykultur och Odd Fellow 132 Fristaden.
– Whisky är ett stort intresse. Jag har fått ihop fem olika märken som destillerades 1962, mitt födelseår, till en liten provning framöver.
För en tid sedan var Klaus med och arran gerade en whiskymiddag (!) på Jernbergska gården som blev synnerligen uppskattad:
– Det bjöds whisky till maten och speciellt den frysta Dahlwinie-whishyn till efterrättens varma cremé bryllé gjorde stor succé, säger han
Födelsedagen firas på Odd Fellow med ett 40-tal gäster.
Önskepresent?
– Det skulle i så fall vara ett bidrag till en Skottlands-resa, whiskyns förlovade land.