Supertalang nära United – får dispens av Fifa

Elena Aristodimou, 17, har gjort landskamper för Cypern. Nu kan tidningen avslöja att supertalangen är nära en flytt till Eskilstuna United. "Det är ett framtidslöfte", säger tränaren Magnus Karlsson.

Magnus Karlssons Eskilstuna United är detaljer från att göra klart med cypriotiska talangen Elena Aristodimou.

Magnus Karlssons Eskilstuna United är detaljer från att göra klart med cypriotiska talangen Elena Aristodimou.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Fotboll2019-11-27 14:49

Eskilstuna United har gjort sina sista kollektiva träningspass för året och truppen har individuella program fram till det att försäsongen startar i inledning av nästa år.

Nu kan tidningen avslöja att United har haft den cypriotiska landslagsspelaren Elena Aristodimou, 17, på plats under de avslutande passen i höst för att bekanta sig med varandra.

– Det var Martin (Skogman, förre assisterande tränaren) som hittade henne via tips. Hon var här redan i maj och testade med oss, men då valde vi att ligga lågt och hålla det under radarn, säger Eskilstuna Uniteds tränare och sportchef Magnus "Munken" Karlsson.

Eskilstuna United-tränaren bekräftar att 17-åringen endast är detaljer från att göra klart med United.

– Allt är inte helt landat än eftersom vi inte har pratat färdigt med alla hennes rådgivare och föräldrar än och därför har vi inte gått ut med det. Däremot kan jag bekräfta att hon varit här och tränat i både maj och oktober och att det kommer att vara vår spelare framöver, säger Magnus Karlsson.

Normalt sett får svenska klubbar inte värva utländska spelare under 18 år, men det finns också undantag i Fifas reglemente. Om spelarens föräldrar flyttar på grund av jobb är ett av undantagen, likaså om den fotbollsmässiga utbildningen i den nya klubben är på högsta nationella nivå.

Och Eskilstuna United har fått dispens av Fifa för att plocka in den 17-åriga cypriotiskan.

– Allt det är löst, men jag är inte helt insatt i hur allt det där fungerar så jag borde egentligen inte säga mer än att det är grönt ljus för henne att spela i Sverige, säger Magnus Karlsson.

Aristodimou beskrivs som en offensiv mittfältsspelare, kommer närmast från spel i cypriotiska Barcelona FA och har även spelat Champions League. Men trots flytten till Sverige är dock inte ursprungsplanen att hon ska tillhöra Uniteds allsvenska trupp redan kommande säsong.

– Det är ett framtidslöfte, men det är lite samma problem som vi har för alla andra som sitter på bänken: Det finns ingen mer matchmiljö än F19-serien och det behövs spela fler utvecklande tävlingsmatcher än så. Det kan bli en utlåning till Triangeln eller till Norrköping eller att hon exploderar och spelar med oss i allsvenskan. Jag kan inte säga vilket lag hon kommer att tillhöra nu. Det beror på hur bra hon är, säger Magnus Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!