Framtidsdrömmar visas i Eskilstuna stadshus

I åtta skulpturer visar åtta barn sina framtidsdrömmar i konstprojektet "IDOL".

12 mars 2019 18:56

Tillsammans med konstnären Stanislaw Lux har åtta barn i stadsdelen Årby i Eskilstuna funderat över framtiden. Men hjälp av skisser och teckningar har de beskrivit hur deras framtidsdrömmar ser ut.

Deras samarbete inleddes förra sommaren och bakom projektet står Årbyföreningen, konstnären och fyra flickor och lika många pojkar i åldrarna 9-11 år.

– Många av barnen kommer från krigshärjade länder och har traumatiska upplevelser bakom sig. När de kommer till Sverige vill de känna sig hemma, känna sig sedda och integrerade med sin omgivning. Den här utställningen ska hjälpa barnen att uppnå detta, säger Stanislaw Lux.

Resultatet av deras gemensamma arbete är utställningen IDOL: Åtta olika skulpturer och ett bildspel som steg för steg visar hur skulpturerna vuxit fram. Nu visas IDOL i Eskilstunas stadshus, närmare bestämt i Fristadssalen, mellan den 13 mars och 30 maj.

Projektet genomförs med stöd av Eskilstuna kommun, Sparbanksstiftelsen Rekarne, Studiefrämjandet och Klara Fastigheter.

INFO

Årbyföreningen har de senaste tio åren samarbetat med Stanislaw Lux och drivit en mängd konstprojekt med barn i stadsdelen. Konstnären har även lånat ut en del av sina skulpturer till Barnens trädgård, utanför Årby Mötesplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson