Gammalt företag tror på en ny vår

Våren är högsäsong för jordbruk och trädgårdsskötsel, det är då Lindmans maskin ska blomma upp. Efter en turbulent tid är det dags för nystart.

1 april 2019 10:00

Efter en tids personliga bekymmer för en av företagets företrädare och ett försök att få in ett nytt företag att samarbeta med vilket misslyckades, är det dags för ett omtag och nystart.

En viktig del i ett företag som arbetar med trädgårdsmaskiner och jordbruksredskap är en fungerande verkstad. Nu kommer Johan Andersson in för att ta hand om inkommande service och reparationsarbeten.

– Jag har skruvat på maskiner i hela livet och vår är jag klar med utbildningen berättar han.

Tanken är även att Sören Andersson, Johans far, ska vara med till en viss del.

– Nu bär det sig inte med ytterligare anställda, men jag har kört varor här i min ungdom och tror på verksamheten och skulle det gå att arbeta här så är jag inte främmande. Nu hjälper jag till med råd och pepp, säger Sören Andersson.

Framlidne grundaren Åke Lindman var alltid före sin tid. Han var tidigt ute med att sälja John Deere-traktorer och jag har till och med haft John Deeres högsta chef på kaffe i mitt kök när vi sålde som mest under 1970-talet, berättar Åkes fru och företagets ägare, Elvy Lindman.

Som mest sålde Åke Lindman en traktor i veckan. Fyrhjulingar var hans grej, när dessa kom sågs de som leksaker men Lindman såg nyttan av dem och var under en period ett av de märken han representerade Sveriges största återförsäljare, enligt Elvy Lindman. I dag ser vi hur det blivit, knappt ett jordbruk eller en jägare kan vara utan fordonet.

– Ja, men han var även tidigt ute med att sälja plast till ensilage, flikar Elvy Lindman, operativt ansvarig sedan Åke Lindman avled, in.

I slutet av april kommer det att bli öppet hus med fyrhjulingar, gräsklippare, elfordon och lantbrukstillbehör. På plats kommer ett flertal gamla och nya leverantörer att finnas för att demonstrera sina produkter.

Tiderna har förändrats och i dag säljer Lindmans maskin inga tyngre fordon men genom att satsa på eldrivna produkter tror alla inblandade att det är framtiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Nilsson