Gisela Meinhold är årets eldsjäl i Julita

Gisela Meinhold har blivit tilldelad utmärkelsen Årets eldsjäl av Julita hembygdsförening. Det är femte gången utmärkelsen delas ut.

22 mars 2019 10:00

Motiveringen lyder: "för sin brinnande entusiasm att inspirera och vägleda unga och gamla till ett aktivt och hälsosamt liv och för avgörande trygghetsskapande insatser inom räddningstjänstens ram". Gisela Meinhold säger att hon blev förvånad när hon fick reda på det.

– Men jag blev väldigt glad. Det är smickrande.

Utöver att vara deltidsbrandman håller hon även i gympass och värnar om folks hälsa. Idrotten och att hjälpa andra till ett friskare liv betyder mycket för henne.

– Det är ren glädje. Det är ett ord som sammanfattar det bäst. Sedan är det fantastiskt att få se människors utveckling. Att pusha de som inte tror att de kan något till att de faktiskt tror på sig själva. Man stärker folk helt enkelt och det är väl det träningen går ut på.

Gisela Meinhold säger att det gäller att hitta något som passar varje människa. Något som kan vara väldigt individuellt.

– Det viktigaste är att det är roligt och att man kan anpassa träningen för de som behöver det. Jag tränar en seniorgrupp där en del säger att de inte kan. Då måste man hitta något som funkar för individen. Då kan man se hur självförtroendet rusar i höjden hos dem när de inser att de visst kunde klara av det. Sedan kanske jag har lite för mycket energi men den delar jag gärna med mig av. Jag tror att om man möter någon som är glad och positiv så blir man det själv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Järup