Franks pool rämnade efter mystisk läcka

En vattenläcka i ett gammalt rör av keramik har lett till att en hel villatomt i Björnlunda totalförstörts. Hittills har både kommunen och försäkringsbolaget sagt nej till husägaren Frank Arnesen.

3 april 2020 09:13

I början av december började det plötsligt flöda in vatten på Frank Anresens villatomt i Björnlunda.

– Försäkringsbolaget säger nej och kommunen säger nej. Men jag vet att det inte är mitt vatten, en så liten tomt kan inte generera 20 kubikmeter per dygn. Jag har haft tre pumpar igång hela vintern för att skydda huset, säger Frank Arnesen.

Vattnet fortsatte forsa på och till slut blev hela altanen och swimmingpoolen underminerad.

– Hela min pool trycktes sönder. Altanen la jag förra sommaren, det kostade 65 000 kronor.

Gnesta kommun har varit ute och undersökt saken flera gånger de senaste månaderna. Bland annat har prover tagits som visat att det är dagvatten som läcker, inte dricksvatten.

I helgen anlitade Frank en grävmaskinist som grävde upp gräsmattan. Då upptäckte han att det var ett gammalt keramikrör en bit ner i marken som läckte. Hans egen teori är att det är ett gammalt system som dränerar gärdet intill.

– Vi får se vad kommunen säger nu. Jag har bott här i fyra år, men det första man gör när man köper hus är ju inte direkt att gräva upp hela tomten för att leta efter gamla rör, säger Frank Arnesen.

Kommunens VA-chef Cecilia Weistrand vill inte kommentera keramikröret innan personal har varit på plats.

– Vi har varit och tittat på det flera gånger och inte sett att det är kommunens ansvar, men vi behöver titta på det igen nu ordentligt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Norling