Triathlon för ökad simkunnighet hos barn

100 meter simning, 3,5 kilometer cykling och 1,6 kilometer löpning är vad som väntar de triathlonsugna barn som ställer upp i Mariefreds kungliga (lilla) triathlon. Initiativtagaren Anette Schilling vill öka intresset för sporten, i synnerhet simning, hos barn.

19 juni 2019 14:50

Det hela började med att en vän till Anette föreslog att de skulle ta med sina barn ut i naturen och cykla, simma och springa tillsammans. När hon sedan berättade om det för andra vänner väcktes ett stort intresse.

– Helt plötsligt var det hur många som helst som ville följa med! Säger Anette Schilling.

Detta fick Anette att söka ett officiellt tillstånd och ordna en tävling för uppemot hundra barn i åldrarna 5-19 år.

Triathlonet som kommer gå av stapeln i mitten av augusti kommer gå genom Marvikens naturreservat, mot Skottvångsvägen och längs med Övre Marvikens västra strand.

– Det här ska vara en möjlighet för barnen att prova något nytt, säger Anette.

Anette har själv deltagit i några triathlon på hobbynivå och som gammal simmare ligger just simningsbiten henne varmt om hjärtat.

– Det borde finnas många fler simningsmöjligheter för barn. Simning är något mer än att bara simma, det ger en så många upplevelser, säger hon.

Under sommaren kommer Anette hålla i simlektioner och en ansvarig simtränare kommer vara med och ge barn möjligheten att ta simmärke för öppet vatten. Inför tävlingen har hon även engagerat sin simklubb från vilken det kommer vara volontärer i vattnet under hela simsträckan.

När många av barnens aktiviteter tar sommaruppehåll ser Anette det här som ett tillfälle att aktivera sommarlata barn.

För kontakt och anmälan, se Mariefreds kungliga triahtlon på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erica Fält