Det byggs för fullt på bruket i Hälleforsnäs. Här ska ett bageri öppna vägg i vägg med pizzerian.
Det är Axel Johnsson och Oliver Axén, som idag driver Bruksrestaurangen och pizzerian Femhundra grader, som nu utökar sin verksamhet.
Men, inget bageri utan bagare.
– Vi räknar med att öppna i början av maj, det ska bli jättespännande, säger bagaren Mikael Olsson.
När tidningen besöker bruket är det full fart på byggandet. Mikael visar runt bland degblandare och ugnar, samtidigt som det dånar från borrar i olika hörn av lokalen.
Från början kommer det bara att vara han som jobbar i bageriet, med lite hjälp.
– Vi får se hur mycket det blir. Det finns en kille som kommer hjälpa till med smörgåsar på morgonen för det hinner jag inte med, säger Olsson.
De exakta öppettiderna för bageriet är inte spikade. Men planen är att folk ska komma förbi på morgonen och käka frukost eller köpa med sig bröd.
Vad kommer ni fokusera på?
– Mycket matbröd främst, surdegsbröd, bullar och kaffebröd. Och så mackor såklart, säger han
Vad ser du mest fram emot?
Mikael tvekar inte en sekund innan hela han lyser upp och svarar:
– Att börja baka! Det är en jävla känsla. Jag och brorsan är fjärde generationen som bakar. Min farfars pappa började på Södermalm i Stockholm 1912.
Vad ska bageriet heta?
– Vi kommer att baka allt i en stenugn. Så därav namnet, Brukets Stenugnsbageri.