Stor vattenläcka i Hälleforsnäs

En stor vattenläcka uppstod i Hälleforsnäs sent på torsdagskvällen och påverkar hela samhället. Sörmland Vatten har ställt ut vattenkärror. Även Mellösa kan påverkas.

Hälleforsnäs 17 november 2023 07:04

Kommunikationschefen på Sörmland Vatten, Helen Sylvefjord, skrev vid sjutiden på fredagsmorgonen i ett mejl till tidningen:

"Vi söker efter en stor vattenläcka i Hälleforsnäs och har gjort det större delen av natten. Tyvärr kommer vi snart bli utan vatten i samhället Hälleforsnäs. Vattenkärror är på väg ut."

Kärrorna är sedan tidiga morgonen på plats och har placerats vid Coop, tågstationen samt på Grönviksvägen 4. (Den sistnämnda kärran har flyttats dit efter att tidigare under morgonen ha stått vid Folkets hus.)

Vid lunchtid på fredagen hittades en vattenläcka. Den ska lagas omgående, men Sörmland Vatten befarar att den inte ensam är orsaken till problemen. De utställda vattentankarna kommer stå kvar.

Boende i Hälleforsnäs uppmanas att vara sparsamma med det vatten som möjligen finns i kranarna, och hämta vatten för hygien och mat från vattenkärrorna i första hand.

Även Mellösa kan påverkas av läckan, enligt Sörmland Vatten, på så vis att trycket i ledningarna kan vara lågt.

Den här artikeln är olåst eftersom den innehåller viktig information till allmänheten.

Läs också: Vi är på plats i Hälleforsnäs – följ vår liverapportering om vattenläckan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa