35–22 i Lund mot Lugi lördags fick spelarna att börja ropa efter sin semifinalbonus – mest på skoj förstås.
– Det första jag fick höra när jag sprang in på planen för att gratulera killarna var ”öppna plånboken Järleskog”, säger Guifs sportchef Pontus Järleskog och skrattar.
Nu är det inte hans plånbok det handlar om utan det blir kassören Mats Bengtssons uppgift att föra över bonusbeloppet till spelarnas konton.
– Men det gör vi så gärna, säger Pontus Järleskog.
Ja, det handlar ju inte om några jättestora belopp.
– I sammanhanget är det väldigt blygsamma summor och knappast i den storleksordningen att killarna kan börja investera i saker och ting, förklarar Pontus Järleskog och fortsätter:
– Det är egentligen fel att kalla det för en bonus utan det handlar snarare om ett tillskott till deras fasta inkomster från Guif och beloppet de får baseras på den summa de får varje månad och är ett fastställt krontalsbelopp.
”Bidrag eller ersättningar”
Och inkomsterna varierar.
– I några fall kan man tala om löner men i de flesta fall rör det sig om bidrag eller ersättningar, säger Pontus Järleskog.
Om det blir final i Globen får spelarna ännu mera pengar.
– Men där är strukturen densamma som i semifinalen. Killarna får samma belopp som de fick när de tog sig till semi, förklarar Pontus Järleskog.
Vid finalseger blir det en tredje slutspelsbonus.
– Det stämmer men om det blir förlust i finalen får de nöja sig med den bonus de fick för att ta sig så långt, förklarar Pontus Järleskog och lägger till en viss reservation:
– Vi är ganska oerfarna när det gäller SM-finaler och kan inte ekonomin bakom det. Så vi kanske får tänka om ...
Ja, det är ju spelarna som har bidragit stort till framgångarna som ger Guif mera kassaklirr.
Tv- och publikintäkter i resten av slutspelet lär vaska fram ”dollartecknen” i Guifstyrelsens ögon.
– Det är alltid välkomna pengar, säger Pontus Järleskog.