Här ska nya Ostlänkenkontoret ligga

Snart flyttar de första personerna in i Spelhagen där nya kontoret för Ostlänkenbygget i Nyköping ska ligga.

29 mars 2019 16:11

I den gamla Spisbrödsfabriken i Spelhagen i Nyköping ska Trafikverket öppna ett nytt kontor när byggandet av Ostlänken i Nyköping går in i en ny fas. I slutet av april flyttar de första anställda in.

Den gula byggnaden snett emot Nyköpingshus, som förr har tjänat som spisbrödsfabrik och huvudkontor för Klövern, är en första bas för Trafikverkets kontor i Nyköping. I takt med att arbetet med Ostlänken intensifieras och blir mer konkret behöver mer arbete skötas på plats.

Mycket arbete sker i tätt samband med Nyköpings kommun vilket gör att det är viktigt för Trafikverket att ha folk på plats. Till att börja med ska en handfull personer jobba från Nyköping men om några år ska upp till 60 personer från Trafikverket arbeta med Nyköping som bas.

– Det är jättebra läge i Spelhagen. Men långsiktigt vill vi gärna sitta närmare Centralstationen när alla är på plats. Det är tre, fyra år tills vi är fullskaliga och då får vi inte plats här, säger Kenneth Hagström, chef för Ostlänkenkontoret i Nyköping.

Först börjar arbetet med Nyköpings resecentrum och i höst börjar projekteringen.

– Den pågår 1,5 till två år. Samtidigt ska vi förbereda för själva produktionen, säger Kenneth Hagström.

Nyköpings resecentrum är alltså först ut, men vartefter ska arbetet med hela Ostlänken i Nyköpings kommun styras från Nyköpingskontoret. Kontoret, även om det kommer att flytta på sikt, ska vara kvar i Nyköping fram tills Ostlänken är färdigbyggd, i dagsläget planerat till 2035.

Men Kennet Hagström själv kommer inte att vara kvar så länge. I vår lämnar han Trafikverket för Region Sörmland, men kommer även där att jobba med bland annat Ostlänken. Vem som tar över som ny chef för Nyköpingskontoret är inte klart än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Clemens

Ämnen du kan följa