Idol-Maximilian sjunger på KFV-mässan

Med svart hatt, lite skägg och en skrovlig röst har han sjungit sig in i svenska folkets hjärta, under fredagsfinalerna i Idol. På lördag kommer Maximilian Bergstrand till Katrineholm.

20 mars 2019 11:00

24-åringen knep en sjunde plats i tv-programmet Idol 2018. Så sent som i måndags blev han bokad på ett gig samma vecka i Katrineholm: KFV-mässan i Duveholmshallen på lördag.

– Det är verkligen i sista minuten. Vi har sneglat på den här killen länge och hade bokat honom till en mässa i Nyköping förra helgen. Vi ville testa och se vad han levererade, och gillade det vi såg, säger mässgeneralen Hasse Johansson.

Två korta uppträdanden och autografsignering står på programmet.

– Maximilian har det där humana sättet som jag tycker är så viktigt. Hans budskap är att man ska vara sig själv och att man duger som man är. Det passar verkligen in på en mässa med ung företagsamhet.

Arrangören PR och media har provat barnartister, kockar, kändissnickare och allsångsartister för att dra publik till mässan. Utrymmet, säkerhetskraven och ekonomin är begränsad och utesluter de mest etablerade artisterna.

– Maximilian sjunger gamla rockklassiker. Men han är spontan så jag vet inte vilka låtar han kommer att köra, säger Hasse Johansson.

Besökarna betalar ingen entré och det är ovanligt, enligt Johansson.

Hur är Duveholmshallen som mässarena?

– Det har varit en succéplats i många år. Men man borde man ha gjort ett täckande golv i DE-hallen så att man kan använda den också.

– Jag har hämtat några av de största stjärnorna på tågstationen i Katrineholm och alla känner igen sig när vi kommer till Duveholmshallen, de har varit där och idrottat som unga.

På lördag är det Maximilian Bergstrand han hämtar vid tåget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud

Ämnen du kan följa