Räksallad med äkta rhode island-dressing
För 4 personer, 30 minuter
Till dressingen:
2 äggulor
2 tsk ljus, fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
1 uns cayennepeppar
1 nypa salt
4 msk chilisås på tomatgrund
2 msk mycket finhackad röd paprika
2 msk madeira
Till salladen:
400 g skalade räkor
1 litet huvud isbergssallad
2 tomater
1 bit gurka
2 hårdkokta ägg
12 kokta, vita sparrisar
1 citron
dill
Att äta till:
rostat bröd
Gör så här:
1. Separera äggen. Lägg äggulorna i vispvänlig skål och med fransk senap och vinäger. Vispa till en fluffig smet. Tillsätt oljan i omgångar, först droppvis, senare i fin stråle, allt under ständig vispning. Smaksätt med cayennepeppar och salt.
2. Rör ned chilisås, mycket finhackad röd paprika (gärna körd till puré i mixer) och madeira.
3. Riv salladen grovt och fördela i portionsskålar. Toppa med bitar av tomat, gurka och vit sparris. Fördela räkorna och ringla över lite dressing. Garnera med hårdkokt ägg, citron, dill och rostat bröd skuret i trekanter. Servera resten av dressingen i skål vid sidan.