Jacob Holmström, krögare frÄn Halmstad, ansvarar för förrÀtt och huvudrÀtt.
ââJag vill inte avslöja nĂ„gon specifik ingrediens, men det kommer att vara fisk, skaldjur och alger som anvĂ€nds bland annat, sĂ€ger han pĂ„ en presstrĂ€ff med Nobelstiftelsen.
Jacob Holmström har tidigare drivit restaurang Gastrologik i Stockholm dÀr mottot var att enbart anvÀnda svenska ingredienser.
ââSĂ„ dĂ„ hade vi ingen citron, ingen choklad, eller sĂ„. Men en viss inspiration frĂ„n Norge hade vi och jag kommer ha samma filosofi för den hĂ€r menyn
För Jacob Holmström Àr det premiÀr i Nobelsammanhang men vid sin sida har han en rutinerad person. Annie Hesselstad Àr Nobelkonditor för andra Äret i rad.
ââDet Ă€r en otrolig Ă€ra att fĂ„ göra detta igen. Jag gĂ„r in den hĂ€r veckan med ett annat lugn i förra Ă„ret, sĂ€ger hon.
Till efterrÀtt blir det lingon. Annie Hesselstad har sedan förra Ärets Nobelfest bott en period vid RiksgrÀnsen dÀr hon fick upp ögonen för de röda bÀren.
ââJag vill visa det bĂ€sta av Sverige pĂ„ en tallrik, sĂ€ger hon vid presstrĂ€ffen.
Har du lÀrt dig nÄgot efter förra Äret?
ââAtt det inte ska vara för komplicerat - det Ă€r Ă€ndĂ„ 1400 personer som ska serveras, sĂ€ger hon men tillĂ€gger skrattande att hon kanske inte har lĂ€rt sig tillrĂ€ckligt.
Jacob Holmström sÀger att han blev vÀldigt glad nÀr han hörde att Annie Hesselstad skulle vara konditor.
ââDels för att hon Ă€r en fantastiskt konditor men ocksĂ„ för att hon har gjort detta en gĂ„ng. Jag Ă€r ganska nervös, det Ă€r en betydligt större skala Ă€n vd jag Ă€r van vid.
I vÄras fick de bÄda veta att de skulle fÄ det Àrorika uppdraget, men fram till idag har det varit hemligt.
ââDet har varit vĂ€ldigt svĂ„rt att inte avslöja sig. Folk har ju undrat vad jag hĂ„ller pĂ„ med och i bland har jag behövt försvinna för att provlaga maten. Och att bestĂ€lla rĂ„varor i förvĂ€g, sĂ„ pass mycket just den hĂ€r tiden. NĂ„gra har nog misstĂ€nkt vad som Ă€r pĂ„ gĂ„ng, sĂ€ger Jacob Holmström.