John Lundvik klar för Eskilstuna

John Lundvik sopade banan med konkurrenterna i Melodifestivalen och vann svenska folkets hjärta med sin vemodiga gospelschlager "Too late for love".

Nu är det klart att stjärnan ger sig ut på en julturné som kommer till Eskilstuna på Luciadagen.

14 mars 2019 12:54

På kort tid har livet har förändrats totalt för John Lundvik.

Först vann hans låt ”Bigger than us” Englands uttagning till Eurovision Song Contest. Sedan skapade 36-åringen glädjekaos på Friends Arena förra helgen när han infriade förväntningarna och tog hem segern i årets Melodifestivalen.

– Jag har kämpat så länge för det här. Nu börjar verkligen resan för mig som artist, säger John Lundvik i ett pressmeddelande.

När uppståndelsen efter Melodifestivalen och Eurovision Song Contest har lagt sig, kommer publiken att få möta artisten John Lundvik i ett nytt sammanhang. Som draglok för en av Sveriges största julturnéer i konserthus och teatrar över hela Sverige.

Efter fem år tar John Lundvik över efter Magnus Carlsson i julkonsertserien Christmas Night, som har premiär i slutet av november.

– Det är hektiskt, men jag är densamme, säger John Lundvik.

– John är inte ”bara en låt”. Han är en mycket stor artist, som kommer ha en lång karriär framför sig, säger producenten Patrik Krall.

Den 13 december landar julkonserten Christmas Night i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Under Christmas Night-turnén får Lundvik sällskap av Tommy Nilsson, Elisa Lindström och Wiktoria, som också hade stor framgång i årets Melodifestival med balladen "Not with me".

Biljetterna släpps på tisdag den 19 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz

Ämnen du kan följa