Kan bli storslam för tidningen

NTM-koncernen, där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning ingår, är nominerad i fem kategorier i tävlingen INMA Global media awards.

Journalistik 14 mars 2023 13:59

International media association, INMA, som arrangerar tävlingen, har som syfte att lyfta fram goda insatser i medievärlden. Nyhetsbolag från hela världen deltar i vad som har beskrivits som "tidningsvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar".

I år har 198 bidrag nominerats, varav 19 från Sverige. Av dessa har NTM-koncernen, där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning ingår, blivit nominerade i fem kategorier.

– Det är fantastiskt att vi nominerats i så många kategorier. Men de nordiska länderna är världsbäst på det här, så jag är inte förvånad, säger Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

Bland annat har NTM och EK/ST nominerats för kampanjen "De försvunna orden" på Pressfrihetens dag. Den dagen möttes läsarna av NTM-tidningarna av nyhetssajter där rubriker och innehåll långsamt försvann. Syftet var att uppmärksamma vikten av fri, oberoende journalistik och att belysa vad som skulle hända om fri journalistik inte fanns.

NTM är även nominerat för arbetet med livesända sportevenemang, en satsning som är uppskattad bland läsarna – även på EK och ST:s sajter. Sportsändningarna är nominerade i tre kategorier.

Slutligen är NTM-koncernen nominerad för tidningarnas jobb med sju fokusområden, områden som omfattande analyser visar att läsarna är särskilt intresserade av.

– Arbetet med De försvunna orden, live-tv och våra fokusområden handlar om att leverera det våra kunder vill ha och det har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Att vi nu dessutom nomineras till det finaste av priser inom mediebranschen är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Det är så oerhört inspirerade! säger Eva Burman.

INMA-priserna delas ut 26 maj vid en prisutdelning i New York.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa