På onsdagsförmiddagen sökte polisen vidare efter försvunna Ann-Margret. Det var vid 22-tiden på måndagskvällen som anhöriga slog larm, när Ann-Margret inte setts till på ett par timmar. Hon är i 70-årsåldern och i god fysisk kondition, men kan ha svårt att orientera sig, på grund av en sjukdom. Hon försvann från sin sommarstuga nära Strömkärr i Julita, sydöst om sjön Aspen och omkring två mil norr om Katrineholm.
Under onsdagen söker polisen vidare med hundpatruller och poliser till fots och i bil. Helikoptern är i luften idag också, enligt boende i Äsköping.
– Vi utgår först och främst från det närmaste området och jobbar oss igenom sektorerna. Jag har ingen uppgift just nu om hur stort område man sökt igenom, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.
Terrängen är delvis snårig och svår runt stugan.
– Det gör det svårare att söka. Det är klart att det tar tid.
På Katrineholmspolisens Facebooksida får allmänheten beröm: "Allmänheten har bidragit på ett engagerat sätt vilket är väldigt tacksamt för polisen och de anhöriga".
– De har ju varit med och kommit fram och frågat vad de kan göra för att hjälpa till. Vi är tacksamma om man ansluter sig till Missing people och hjälper till i sökandet. Vi kan inte ge allmänheten uppgifter, men vi vet att Missing people har väl utarbetade planer för att dela ut uppgifter. Vi kommunicerar med dem så att de inte går in där vi kanske söker med hund, säger Åsa Willsund.
Polisen bedömer att det finns goda chanser att hitta Ann-Margret vid liv. Det är varmt ute och inte särskilt kyligt nattetid. Så länge polisen arbetar med "räddningstjänst", som kräver ett särskilt beslut och en särskilt utsedd räddningsledare inom polisen, har man möjlighet att dra in alla tänkbara resurser i arbetet, som att begära hjälp från hemvärnet. Man har även möjlighet att exempelvis bryta upp låsta uthus för att söka i dem. När räddningstjänstinsatsen ska avslutas beslutas alltid från fall till fall, det finns ingen fastslagen tidsgräns.