Polisinspektör Jenni Brolin är insatschef och den som leder polisens sökande. Hon har tidigare erfarenhet av att leda sök efter försvunna personer och berättar hur sökandet i Julita går till:
– Just nu har vi väldigt mycket resurs ute och söker i terrängen efter den här kvinnan. Vi har ju bland annat helikopter i luften, vi har drönare, vi har flera polispatruller till fots, tre hundförare. Många är ute i terrängen och letar.
Polisens sökande befinner sig i skedet räddningstjänst.
– Det innebär att man har bedömt att det är ett nödläge för den här kvinnan. Man gör bedömningen med tanke på ålder, fysisk status, väder, vind och så vidare. Men det innebär också för oss att vi kan dra på med så mycket resurs som vi bara kan. Jag har rätt att lägga in önskemål om vad jag vill ha för resurser för att genomföra söket på bästa sätt.
Förutom möjligheten att begära resurser innebär räddningstjänst också sådant som att polisen kan gå in på privata tomter, och att man kan ta hjälp av externa resurser
Ann-Margret rapporterades saknad i måndags kväll. Polisen har fått hjälp i sökandet av både hemvärn och frivilliga, de senare i organisationerna Missing peoples och Search and rescues regi. Polisen har, bland annat via sociala medier, fått en hel del tips om var Ann-Margret kan vara, men inget av tipsen har hittills lett till att hon hittats.
Jenni Brolin önskar att allmänheten ska fortsätta höra av sig med tips:
– Saker de ser och hör, stort och smått. Det är viktigt att vi får göra värderingen av tipset. Om man exempelvis ser något klädesplagg ligga någonstans, då ska man inte tänka "nej, det där är säkert herrkläder", utan man ska höra av sig till oss och låta oss värdera.
På onsdagseftermiddagen arbetade Jenni Brolin med att begära mer resurser, för att kunna ta över kvällens sökande.
– Vi fortsätter begära in helikopter, hundpatruller, drönare. Vi fortsätter jobba på som vi gör.
I trakten där Ann-Margret försvunnit finns bland annat gamla gruvhål, kärrmarker och flera sjöar. Jenni Brolin berättar att där man kan ta sig fram till fots gör man det.
– De flesta kärr går att ta sig igenom, men det är ju svårt. Tuff terräng. Man flyger också över sådana ytor med helikopter och drönare, likadant som vid sjöar och vattendrag.