Stjärnkocken Myllymäki om framtiden på Julita wärdshus

"Just nu har jag inga andra planer än att stanna kvar på värdshuset", säger Tommy Myllymäki efter Julita gårds chockbesked.

Tommy Myllymäki tog över Julita wärdshus hösten 2007.

Tommy Myllymäki tog över Julita wärdshus hösten 2007.

Foto: Erik Simander/TT (arkiv)

Julita2020-11-04 14:34

På tisdagen informerade Nordiska museet sin personal om att Julita gård lägger ner all publik verksamhet även under nästa år. På museiområdet ligger också Julita wärdshus som drivs av stjärnkocken Tommy Myllymäki. 

– Jag fick beskedet genom Katrineholms-Kuriren, det är lite konstigt. I våras när de hade bestämt att bara ha parken öppen under sommaren fick jag reda på det snabbt, säger han.

Tommy Myllymäki har inte kontaktats av någon ansvarig på Julita gård, men konstaterar att han varit hemma från jobbet några dagar.

– Det är klart att det kommer att påverka oss, men hur vet ingen. I restaurangbranschen går det inte att ha så långa framtidsvisioner just nu. Det är mer dag för dag, och vecka för vecka.

Sommaren som gått har Julita gård tappat 43 658 besökare mot fjolåret.

– För vår del har det ändå varit en bra sommar på Julita wärdshus. Det är många som har sommarbostäder i trakten som kommer och äter, eller besöker parken och avslutar med en lunch.

Julita wärdshus har planenligt stängt för säsongen. Men öppnar åter för julbord i december. 

– De generella råden för restaurangbranschen påverkar oss mer. På Julita wärdshus är det inga problem med restriktionerna på åtta personer per bord eftersom vi inte har större bord än för sex personer, säger Myllymäki.

Tommy Myllymäki, uppvuxen i Katrineholm, har bland annat varit Årets kock, vunnit Kockarnas kamp i tv, och har en silver- och en bronsmedalj i kock-VM. Han driver också restaurang Parken i Katrineholm.

Karta: Julita Wärdshus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!