Uppmaningen från polisen: Sök igenom bodar och uthus

Sökandet efter försvunna Ann-Margret i Julita fortsätter. Polisen sätter in stora resurser och frivilligorganisationer kommer även idag söka efter henne. Nu uppmanar polisen boende i närområdet att söka genom sina uthus och bodar.

Hemvärnet under tisdagens sökande efter försvunna Ann-Margret.

Hemvärnet under tisdagens sökande efter försvunna Ann-Margret.

Foto: Pontus Stenberg

Julita2020-06-24 12:41

I sökandet efter Ann-Margret, som på måndagskvällen försvann från sin sommarbostad nära Strömkärr, Julita, vill polisen nu uppmana boende att söka igenom sina uthus och bodar.

– Vi uppmanar boende att kolla sina trädgårdar och olåsta utrymmen, lekstugor, friggebodar, garage, lador. När Ann-Margret försvann i måndags kväll var det ganska regnigt och dåligt väder och man kan tänka sig att hon gått in någonstans för att söka skydd mot regnet, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Ann-Margret är enligt anhöriga i god kondition och kan ha gått långt. Uppmaningen gäller därför även boende i det närmaste samhället, Äsköping, som ligger omkring fem kilometer från sommarstugan.

– Vi vill gärna att man tittar i sina trädgårdar också, kolla buskage, se om hon har blivit liggande någonstans, säger Åsa Willsund.

Under tisdagen var sökorganisationen Missing people ute och letade efter försvunna Ann-Margret. Under onsdagen fortsätter skallgångarna.

– Vi fokuserade mycket på ledstänger, stigar och vägar. Vi får se vad polisen säger att de vill att vi ska göra idag, men jag misstänker samma typ av område idag, säger Magnus Idebro, ordförande för Missing people i Sverige.

undefined
Magnus Idebro är ordförande för Missing people Sverige och ledde organisationens sökande efter Ann-Margret under tisdagen.

Under tisdagen var han själv ute och sökte efter försvunna Ann-Margret under kvällen och natten. Vid 23-tiden avslutade Missing people dagens sökinsats.

– Det är mycket för att polisen drar ner sina insatser då. Det blir inte helt mörkt, men ändå ganska mörkt i skog och mark.

Från lunchtid under onsdagen kommer Missing people börja söka på nytt. Man utgår även idag från Ica Julitahallen och frivilliga kan ansluta sig under dagen.

– Igår var ett 30-tal ute från vår sida. Jag hade hoppats på fler, men det är nästan semestertid och vi körde dagtid och jag har förståelse för att det inte kom fler, men jag hoppas att fler kommer med idag, säger Magnus Idebro.

Han vittnar om stort lokalt engagemang.

– Det är härligt med en liten ort. Alla vet att hon är borta och alla håller utkik. Däremot var det lite skralt med tips. Vi fick några tips från folk som trott sig ha sett henne, men de tipsen pekade mot andra håll. Vi vill helst ha "för en timme sedan var hon där", då blir det lättare.

Missing people vidarebefordrar tips till polisen, som gör bedömningen av dem.

Missing people samlades i Äsköping.
Missing people samlades i Äsköping.
Karta: Julita
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!