Stränga kylan ställer till det för 56:an-projektet

Bistra väderförhållanden gör det svårt för vägjobbarna utmed 56:an. "Det är svårt att jobba i vägkroppen nu när det är tjäle", säger Torbjörn Arvidsson på Trafikverket.

Torbjörn Arvidsson, delprojektledare på Trafikverket, berättar att bron i Strängstorp snart ska besiktigas.

Torbjörn Arvidsson, delprojektledare på Trafikverket, berättar att bron i Strängstorp snart ska besiktigas.

Foto: Jimmy Persson

Katrineholm/Alberga2024-01-07 17:02

Det finns mycket att göra utmed riksväg 56 mellan Katrineholm och Alberga. Om ungefär ett år, till årsskiftet 2024/2025, ska sträckan mellan Katrineholm och Bie vara klar. Ett år försenad. Resterande del fram till Alberga ska vara färdig till årsskiftet 2025/2026. 

Men även om det finns mycket att göra är det inte alldeles enkelt att bara sätta skopan i backen. Orsaken är den stränga kylan som har slagit till mot de sörmländska skogarna och landet i övrigt. Det säger Torbjörn Arvidsson, delprojektledare på Trafikverket. 

– När de anställda kommer tillbaka från ledigheten ska vi fortsätta med schakt- och bergjobb på förbifarten vid Äs, men det är svårt att jobba i vägkroppen nu när det är tjäle. Dessutom gör snön det lite svårare, säger Torbjörn Arvidsson. 

De senaste veckorna har det inte varit någon större aktivitet utmed sträckan. Innan jul färdigställdes dock den bro som har byggts i Strängstorp, där gång- och cykeltrafikanter ska ta sig under. Både mitträcket och sidoräckena är på plats. Snart ska bron besiktigas. 

– Planen är att vi inom kort ska släppa på trafiken över den nya bron. Vi får se om planen håller. 

I övrigt hoppas han att arbetet med den nya gång- och cykelbanan, mellan Karsudden och Bie, kan återupptas inom kort. Maskiner ska även arbeta med att fortsätta ta bort vegetation norr om Hjälmaresund, där vägen senare ska breddas. 

– Sedan hoppas jag att arbetet med de nya ledningarna för Sörmland vatten kommer i gång, säger Torbjörn Arvidsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!